Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Aralık 2023, 13:53   #5
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 1 Aralık Dünya AIDS Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Dünya AIDS Günü Neden Önemlidir?
AIDS herkesi etkiliyor; İlk yıllarında, bazıları Dünya AIDS Günü’nü çocuklara ve gençlere odaklandığı için eleştirmişti, ancak organizatörler, hastalığı çevreleyen damgalamanın bir kısmını hafifletmeyi, öncelikle eşcinsel erkekleri etkilemeyi ve bunun bir aile hastalığı olarak tanınmasını sağlamayı amaçladı. HIV/AIDS, dünya genelinde üreme çağındaki kadınlar arasında önde gelen ölüm nedenidir ve 2016 yılında 1,8 milyon yeni HIV enfeksiyonunun %43’ü kadınlardan oluşmaktadır.

2012’den bu yana, Dünya AIDS Günü’nün çok yıllı teması sıfır yeni HIV enfeksiyonu, AIDS’e bağlı hastalıklardan sıfır ölüm ve sıfır ayrımcılıktır. 2016’da, 15 ila 24 yaş arasındaki genç kadınlar arasındaki yeni enfeksiyonlar, aynı yaş grubundaki erkeklere göre %44 daha yüksekti. Bu, Freddie Mercury, Robert Mapplethorpe ve Rock Hudson gibi erkek ünlülerin AIDS’e bağlı yüksek profilli ölümlerinin, kamuoyunda kadınlar arasındaki yeni enfeksiyon oranlarının gerçeklerini gölgede bırakmaya devam ettiğini gösteriyor. Dünya AIDS Günü bu algılara meydan okumayı ve herkesi korumayı amaçlıyor.

Tedaviye erişimin eşitlenmesi önemlidir. Araştırmalar, uluslararası düzeyde seks işçiliği ve LGBT popülasyonlarıyla ilişkili damgalanmanın, etkili tedaviye eşit olmayan erişimde büyüyen bir faktör olduğunu gösteriyor. Uluslararası AIDS finansmanı ilk kez 2015 yılında düşmeye başladı, ancak yine de HIV/AIDS’ten muzdarip olanların yarısından daha azının dünya çapında anti-retroviral tedaviye erişimi var. Tedavideki eşitsizliklere dikkat çekmek, yayılmasını durdurmak için hiç bu kadar önemli olmamıştı.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı