Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Aralık 2023, 10:42   #1
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Avrupa Hun Devleti'nin Siyasi Durumu

Avrupa Hun Devleti'nin Siyasi Durumu

Hun tahtına Rua’nın geçmesinin ardından, Roma ilişkileri daha da hareketlenmiştir. Doğu Roma İmparatorluğu’nun İtalya’ya bir ordu göndermesinin üzerine Batı Roma, yardım için Hunlara gitmiştir. Rua’nın bu süreçteki politikaları tüm taraflar için çok önemli olmuştur. Rua, 60.000 kişilik ordusuyla Doğu Roma İmparatorluğu’na yöneldiğinde, daha savaşa girmeden çekilen Doğu Roma’dan yüklüce bir miktar savaş tazminatı elde etmiştir. Doğu Romalılar, bu olayın ardından kısa bir süre için rahatladıklarını düşünmüşlerdir. Ancak ardından -Doğu Roma İmparatorluğu adına ne yazık ki çok talihsiz bir şekilde- Rua ölmüştür.

Bu beklenmeyen ölümün ardından Hun Devleti’nde tahta çıkan Atilla ve Bleda, Doğu Romalılara büyük bir korku salmıştır. Bu sürecin devamında, Atilla Doğu Roma’yı vergiye bağlamayı başaracak ve Doğu Roma üzerindeki hakimiyetini ilan edecektir.. Daha sonrasında ise, Uldız’ın dış politikalarından vazgeçip, batıya yönelen bir dış politika izleyecektir. Bu süreç içerisinde bazı yenilgiler alacak ve bazı anlaşmalarla geri adım atmayı kabul ederek, tüm cihanı ele geçirme şansını farkında olmadan geri tepecektir. Devamında ölümüyle, oğulları arasında çıkan taht kavgalarının da etkisiyle Hunlar dağılacaktır.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı