05 Aralık 2023, 10:45
|
#1
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Kavimler Göçü’nün Toplumsal Sonuçları
Kavimler Göçü’nün Toplumsal Sonuçları

Romalıları en fazla uğraştırmış olan, yıkılmasında da fiili olarak rol oynayanlar ise Germenlerdir. Kavimler Göçü sırasında Germenlerle birlikte ismi duyulmuş olan diğer “barbar” halk Hunlardır. Hunların Çin tarihinde Hiung-nu olarak geçen kavmin, Batıya göç eden bir kolu olduğu genel olarak kabul gören bir iddiadır.
Hunlar, 4. yüzyılın sonlarına doğru Karadeniz’in kuzeyinden Batı’ya doğru ilerlemeye başladılar. Karadeniz’in Kuzey’inde bulunan ve Romalılar tarafından barbar olarak adlandırılan kavimleri göçe zorladılar. Bu olaya Kavimler Göçü denilmektedir. Kavimler Göçü’nün Toplumsal sonuçları:
1. Avrupa’ya gelen kavimler yerli halk ile kaynaşarak bugünkü Avrupa milletlerinin temellerini attılar.
2. Roma İmparatorluğu, 395 yılında ikiye ayrıldı. 476 yılında Batı Roma İmparatorluğu yıkıldı.
3. Avrupa’da Feodalite adıyla anılan bir yönetim biçimi ortaya çıktı.
4. İlk Çağ sona erdi Orta Çağ başladı.
Kavimler Göçü’nde Kuzey Hunları, Çin hakimiyetine girmemek için batıya doğru göç etmeye başladı. Hunların geldiğini gören bazı kavimler, Hunlardan kaçarak Avrupa’ya doğru göç ettiler. MS 375 yılında birçok milletin yerinden oynamasına neden olan bu olaya, Kavimler Göçü denir. Asya Hun Devleti’nin kıtlık, salgın hastalık, ekonomik faaliyetlerin yetersizliği ve yakın civarda bulunan Çin baskısı yüzünden bir kısmının batıya doğru göç etmesi sonucunda, hunların göç etmiş olduğu bölgelerde bulunan toplulukların siyasi yapısının değişmesine kavimler göçü denildi.
Kavimler Göçü’nün sonucunda Roma İmparatorluğu MS 395 yılında Batı Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu olmak üzere ikiye ayrıldı. Batı Roma İmparatorluğu 476 yılında yıkıldı. Doğu Roma yani Bizans İmparatorluğu ise 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethettikten sonra yıkıldı. İlk Çağ bitip Orta Çağ başladı. Avrupa’da skolastik düşünce etkin olmaya başladı. Avrupa’nın etnik yapısı değişti. Avrupa’da İngiltere, Fransa, İspanya gibi yeni devletler kuruldu. Merkezi krallık da gücünü yitirip feodalite rejimi ortaya çıktı. Feodalite rejimi ile beraber derebeylik sistemi gücünü arttırdı.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
|
Alıntı
|