Alıntı:
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Birçok vBulletin destek sitesi kapandı kanka, biliyorsun. Artık çoğu kişi XenForo'a geçti. Ben bu saatten sonra bir insanın bizim zamanlarımızdaki gelişimimiz gibi sıfırdan kendini geliştirebileceğine inanmıyorum. Hem yeterli kaynak ve olanak yok, hem de yeni jenerasyonda o sabır ve yardımlaşma ruhu. Ancak şu var ki şu anda çoğu eski Türkçe kaynak erişilebilir olmadığından; hem seninle bulunduğumuz başka bir platformdan, hem de buradan falan bizim paylaştıklarımız sayesinde insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar artık. Yani zamanın ruhu dışında, paylaştığımız şeyleri koruyup bugünlere aktarmış olmamız şu an için daha da önem ve değer kazandı. Bunları kaynak belleyip, bizim paylaştığımız eklentileri kurarak bir forumun altyapısını oluşturmaya çalışıyorlar. Kimseden minnet ya da teşekkür beklediğimiz de yok tabii ki ama insan, yine de nankörlük ve vefasızlık gördüğünde üzülüyor. Çünkü bu işler biraz usta-çırak ilişkisine benziyor. Aradan 13 yıl geçmiş olmasına rağmen sen bile herhangi bir platformda röportaj verirken ya da konuk olduğunda vs. bana ilk olarak dostum Ongun başlattı diyebiliyorsun. Şimdilerde millet işi tamamen paraya dökmüş, kimin emeğiyle iş yaptığının önemi de yok, bilgiyi alıp üzerine kendi adını yazıp, herhangi bir hürmet bile duymadan geçip gidiyor. Genel olarak bu işlerin en büyük sıkıntısı da gönüllü yaptığımız için; bazı kişiler etiket yapmak adına kendilerini olduğundan bilgili gösterip, sırf karşı cinsinden tabir-i caizse hatun düşürmek için içi boş hava yapıyorlar.
Dediğin gibi zamanında yapılabilecek her şeyi yaptık, şimdi de bir nevi tekel olmanın haklı gururunu yaşıyoruz eski dinamizmimiz, hırsımız, hevesimiz o kadar olmasa bile. Ama yine de böyle şeyler görünce insan soğumuyor değil. Halbuki biz başladığımız zamanlarda nasıl ki üstadlarımızın peşinden ayrılmıyorduysak, her fırsatta onlardan bahsediyorsak insan aynı şeyi de yenilerden bekliyor ama yok. Herkesten de aynı etik değerleri, ahlâki normları ve kaliteyi bekleyemiyorsun elbette. Yapacak bir şey yok; böyle gelmiş, böyle gider.
|
İnsan nerden geldiğini unutmayacak en basitinden bir insandan bir şeyler ogrenmişsen nankörlük etmeyeceksin.
Çok eskiden hatırlarsın bir sunucuya sub olarak bir forum kurup, temasına dokunuslarim olmuştu tema üzerine fazla bilgim olmamasına rağmen. Geçenlerde bir irc sunucusunda tanımadığım biri bana onu hatırlattı. Mutlu oldum ne yalan söyleyeyim.
Emek hırsızlığı zaten son yıllarda arttı. Kaynak belirtmek zor değil. Makaleyi okuyup eklentiyi indiren adam da neler düşünüyordur Allah bilir.