Tekil mesaj gösterimi
Alt 10 Aralık 2023, 18:04   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanardağın Dibindeki Yerleşim Yeri | Cava - Endonezya

Yanardağın Dibindeki Yerleşim Yeri | Cava - Endonezya



Java adasında yer alan yerleşim, en uç noktadan bahsedilmeye değer. Burada insanlar tam anlamıyla yanardağda yaşıyorlar. Ada, Endonezya'daki 128 yanardağın en aktif olan dünyaca ünlü Merapi yanardağına sahiptir. Ortalama olarak yapı yılda iki kere patlar ve her yedi yılda büyük yıkıcı patlamalar meydana gelir. Kelimenin tam anlamıyla, böyle bir patlama hayatları alır ve yerleşimleri yıkar. Yanardağın hemen yakınında yaklaşık 500 000 kişi yaşıyor.

Java Adası yaklaşık 132.000 km2'dir, adanın nüfusu 140 milyondan fazla insanı aşmaktadır. Turistler arasında çok popüler bir yer; pitoresk yağmur ormanları, eşsiz tarihi mekanlar, muhteşem kumsallar ve tatil köyleri ile çekici. Hayat dolu olan bu pitoresk bölgenin yakınında insanların kelimenin tam anlamıyla ölüm tehlikesine maruz kaldıkları son derece tehlikeli topraklarda durduğunu hayal etmek zordur.

Borobudur'un görkemli tapınağı da dahil olmak üzere çok sayıda Budist alan vardır. Adanın birçok tarihi yeri UNESCO listesinde yer almaktadır. Yanardağın ayağına yaklaşmanız yeterlidir ve tamamen farklı manzara gözlerinize açılacaktır. Burada, patlamalar sırasında tamamen tahrip olan birçok hayalet kasaba görebilirsiniz. Bugün, bu kasabalar tamamen küllerle kaplıdır ve kesinlikle cansızdır.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı