Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Aralık 2023, 09:03   #5
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

OECD’den Türkiye’ye rüşvet uyarısı: ‘Acil harekete geçin’
10 Kasım 2022 tarihli OECD Rüşvet Çalışma Grubu Türkiye ile ilgili çok sert eleştiriler içeren bir bildiri yayımladı. Bildiride, “Türkiye, rüşvetle mücadele yolunda uzun süredir devam eden tavsiyeleri derhal ele almalıdır” denildi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Rüşvet Çalışma Grubu, Türkiye’nin 2014’teki 3. aşama değerlendirmesinden bu yana yurt dışı merkezli kişi ve kuruluşlardan gelen rüşvetle mücadele için kilit alanlarda göze çarpan eksiklikleri giderememesinden ciddi şekilde endişe duyduğunu açıkladı.

“Türkiye, yabancı rüşvetle mücadele için uzun süredir devam eden kilit tavsiyeleri derhal ele almalıdır.”

Türkiye’nin, tüzel kişilerin yabancı rüşvetten sorumlu olmaları, ihbarcıların korunması ve kovuşturma bağımsızlığına ilişkin uzun süredir devam eden tavsiyelere ilişkin olarak devam eden eylemsizliği ve Türkiye’nin yabancı rüşvet yasalarını uygulamaması, Rüşvet Çalışma Grubu’nun 2021 Haziran ayında Yüksek Düzeyli Bir Heyet göndermesine yol açtı. Türkiye’nin Ekim 2014 Aşama 3 değerlendirme raporunda, Mayıs 2017 iki yıllık yazılı takip raporunda ve Ekim 2017 ile Ekim 2019 arasında dört ek raporda bu eksiklikler defalarca vurgulanmıştı.

Çalışma Grubu son açıklamasında Türkiye’yi rüşvete karşı acil harekete geçmeye çağırdı.

38 OECD Üye ülkesi ve Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Peru, Rusya ve Güney Afrika’dan oluşan Rüşvet Çalışma Grubu, adli ve kolluk kuvvetleri görevlilerinin art arda geniş çaplı bir şekilde görevden uzaklaştırılması ışığında, Türkiye’de soruşturma ve kovuşturmaların bağımsızlığının korunması konusunda soru işaretlerini de sürekli ortaya koyuyor.

TÜRKSOY tarafından kabul edilen toplantının Sonuç Bildirgesi’ni üye ülkelerin temsilcileri, aynı zamanda Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi Şamuradov imzaladı.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı