Tekil mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2023, 22:56   #12
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Gericileri rahatsız eden Kızıl Goncalar dizisi hakkında RTÜK harekete geçti

Alıntı:
rainbow6 kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster


İslam düşmanı olan tarikatlar zaten.

Dizi buna dem vuruyor.

Dizide nerede islam düşmanlığı var mesela.

Yok yok düşmanlığı var demedim, İslam düşmanlığına sebep olabilir dedim.
Çünkü bizim ülkede insanlar araştırmacı değil, gördüğüyle algıya kapılabiliyorlar.
Zaten biraz araştıran, okuyan insanlar olsak kimse tarikatlar ile değil, aracı koymadan direk Allah'a dua eder.
Öğrencisine tokat atan başörtülü kadın vardı. Araştırmayan insanlar bunu İslam ile bağdaştırıp, İslamın kötü olduğu düşüncesine vardırabiliyorlar.

Ben kadın programlarına çıkarılan kocalarını aldatan başörtülü kadınların da o programlarda olmasını tasvip etmiyorum. İslam'ı kötü gösteriyorlar.
Eskiden insanlar başörtülü annelerimizi gördüğünde hürmet ederdi, çünkü ahlaksızlık yoktu, şimdi o başörtüyü laf olsun diye takıp insanlara dini sorgulatır hale getirdiler.

Ben bu açıdan çekiniyorum yoksa dizinin tarikatlari işlemesine lafım yok.

Alıntı:
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Levent Kırca demişsin, yalnız rahmetli Levent Kırca'nın son dönemi bu yönetime denk geldiği için son yıllarda iş yaptırmıyorlardı. Levent Kırca'nın RTE ile ilgili de skeçleri vardır meşhur ama hep 90'lardan. Kırca'nın ekolünü devam ettirip, hiciv komedisiyle uğraşan yine rahmetli (birkaç yıl oldu öleli, çok genç gitti) Turgay Yıldız vardı; sırf muhalif olduğu için ana akım medyada iş yaptırmıyorlardı, tek başına YouTube'da video çekerek hicvini yapıyordu adam.

Keşke dediğin gibi olsa ama hiçbir türlü eleştirel bir şeylere tahammül yok maalesef. Bu arada habere konu diziyi izlemediğim için bilgi sahibi olmadan yorum yapmak istemedim ama ülkemizde bir tarikatlarla beyin yıkama ve suistimal gerçeği var, FETÖ'ye savaş açınca bu olay bitmedi; bunun Menzil'i var, Süleymancıları var; Adnan Oktar denen adam bile daha şunun şurasında birkaç yıl önce ayyuka çıktı.

Ek olarak bu alkolle ilgili içen herkese tukaka muamelesi yapılması üzerinden o örneği sana ben verip, alkolün aslında doğrudan öyle etkileri olmadığını ve insanın bilinç altında bu olduğu için yapan kişileri falan sana detaylı detaylı anlatmıştım. Benim verdiğim örneği bu mesajında kullanmış olmana sevindim.
Ben siyasileri kastetmemiştim, siyasilerden bağımsız olan kişiler için diyorum. Benim siyasilere bakış açımı biliyorsun
Ben Olacak O Kadarı şu an olsa şu an izlerim. Ama o dizinin cahil insanlarda sebep olabileceklerini düşünemiyorum. Şimdiden insanları ikiye böldü. İslam karşıtlığına sebep olabileceğini düşündüğümden sevmedim.

Alkol olayına gelince, o örneği daha önce sen verdin evet ama senle aynı fikirde olmasam onu niye yazayım ki buraya

Sana şeyi anlatayım, seneler önce kpss sınavı çıkışı bir akrabam ile Menzilcilerin ortamına sürüklenişimi bunu anlatmamışımdır
Onların lideri tam benim sınavdan çıktığım gün İstanbul'a gelmiş. Tuzla'da Semerkand'ın yeri var. Soyadı Erol'du yanlış hatırlamıyorsam.
Ben tarikat ortamına gideceğimizi de bilmiyorum, türbe ziyareti gibi bir yer dediler, ısrar edince türbe nede olsa ne olacak dedim, bir fatiha okur çıkarım
Birde baktım mahşer yeri gibi kalabalığın içindeyiz. Adam gelince ağlayanlar mı dersin, gözyaşı dökenler mi. Elime de tövbe listesi tutuşturdular çıkmadan
İnsan psikolojik olarak kötü hissediyor, dedim ne oluyor, nereye düştüm.
Sanki karşımızda bizim gibi insan yokta, Allah varmış gibi saygı ve itaat. Ben şok geçirdim. O ağlamalara bizzat şahit oldum.
İnsanların gerçekten son derece zihinlerini boşaltıyorlar sanırım. O listeyide attım. Ben tövbe edeceksem, serer seccademi oturur kendi başıma kendi dilimden, kendi içimden gelen duygularla ederim.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı