Konu: Motu | Çin
Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2023, 11:02   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Motu | Çin

Motu | Çin



Çin'deki Motu kentinin yaklaşık 10 000 nüfusu var. Sadece 200 metre uzunluğundaki asma köprü, bu yerleşimi dış dünya ile bağdaştırıyor. Herkes onu geçmeye cesaret edemez. Diğer tüm yollar çamur ve çamurlarla yok edildi. Budist dinin taraftarları Motu'yu kutsal sayarlar. Her yıl adanmışlar ve hacılar tarafından ziyaret edilir.

Bu şehir geçilmez Tibet dağları arasında bulunmaktadır. Hayatlarında bu yerleri en az bir kez ziyaret edenler güzelliklerini ve sakinleştirici atmosferini asla unutmayacak. Ancak, bu pitoresk alana ulaşmak kolay değil. Motu'ya giden tek yol, sıcaklığın yaz aylarında bile kritik derecede düşük olduğu en tehlikeli dağlık alanlardan geçerek devamlı donma noktası ile geçiyor. Yüz yıl önce inşa edilmiş olan yukarıda adı geçen asma köprü, yalnızca aşırı bir yolun son aşamasıdır.

Yıllar geçtikçe, başka, daha güvenli yollar inşa etmek için birkaç girişim gerçekleştirildi. Hatta 20 yıl önce sakin ve rahat bir yolla araba kullanmak mümkündü, ancak şimdi tamamen ormanla büyümüş durumda. Diğer yollar, bu bölgelerde nadir olmayan çığ ve çamur akımları ile yok edilmiştir. Yerel halk, yaşadığı yerin kutsal olduğuna inanıyor. Bu yüzden yabancılar hoş karşılanmıyor.


Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı