Tekil mesaj gösterimi
Alt 28 Aralık 2023, 18:20   #32
Papatya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 29. Haftanın Konuğu Papatya

Alıntı:
SiyahSancaktaR kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
@[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] cevaplar tatminkardı teşekkür ederim

Dostluk kavramı hayatının neresindedir?

Kaç tane gerçek dostun oldu ?

Sanal dostluktan bahsetmiyorum ona inanmıyorum zaten..

Fedakarlık sende ne boyuttadır..

Fedakarlık gördün mü yada ne boyutta uyguladın ?

Gerçek sevgiyi tanımlarmısın ?

Maddiyat ve maneviyat arasındaki çizgiyi tanımlarmısın..

Ölümden korkarmısın ?

Pişmanlık illaki yaşamışssındır ebedi aleme kalan pişmanlıkların oldu mu Dini boyuttan hariç..

Vedalardan hoşlanırmısın?

Vedalaştıklarından ömründe iz bırakanlar oldumu ?

İdeolun olduğu birisi veya birileri oldumu ?

Kırmızı çizgilerin nelerdir.

Daha fazla bunaltmayayım
- Dostluk kavramı da diğer kavramlar gibi hayattan önemli bir parçadır. Yalnızlık Allah'a mahsustur demiştik. İnsanın gerçek dostu olmasa kafayı yer heralde

-Dost konusunda seçiciyim çok fazla konuştuğum arkadaşlarım olsa da beni tam anlamıyla tanıyıp bilen birkaç dostum var, sayıca az ve kıymetliler. Sanaldaki dostluklara da inanırım, buradan dostlarım da var tabi ki onlar kendilerini bilirler En yakın dostumu sanaldan tanımıştım 10 yıllık dostum @[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] olur kendileri.

- Fedakarlık benim için çok önemlidir. Her insan gerektiğinde biraz fedakar olmayı bilmelidir. Herkes gibi benim de fedakarlık yaptığım özel bir konu oldu.

-Gerçek sevgi ilahi sevgidir. İlahi sevgiye ulaşınca insan beşeri de seviyor. Her kalpte önce Allah sevgisi olmalı.

Alıntı:
Allah der ki “Kimi benden çok seversen onu senden alırım

”Ve ekler: “Onsuz yaşayamam” deme,seni onsuz da yaşatırım.
Sonra da müstakbel eşlerimizin sevgisi olmalı. Onu da kördüğüm gibi severim. Gerçek sevgi de kördüğüm gibi olmalı.

Alıntı:
Aişe validemiz Peygamberimiz'le (Aleyhissalatu Vesselam) yeni evlenmişti. Eşinin kendisini sevip sevmediğini; ne kadar ve nasıl sevdiğini merak etmekteydi. Aişe validemiz bu düşüncesini Peygamberimiz'le (Aleyhissalatu Vesselam) konuşmadan edemedi. "Ey Allah’ın Rasulü, beni seviyor musun?" Peygamberimiz: "Evet, ya Aişe, tabi seviyorum!" dedi. Aişe validemiz nasıl sevdiğini de merak ediyordu? Hemen sordu. "Beni nasıl seviyorsun?" Peygamberimiz sevgi şeklini tanımladı, sevgili eşine: "Kördüğüm gibi."
- Maddiyat, geçinmek için bir araç.
Maneviyat, ruhu doyurmak dünyadaki kirli düşüncelerden arınıp huzura ulaşmak.

-Ölümden korkmam. Hiç bir Müslüman da ölümden korkmamalı bence çünkü ölüm asıl hayatımızın başlangıcıdır.

-Yaptıklarımdan pişmanlık duymam, yapmasaydım içimde kalırdı. Sonucu beklediğim gibi olmazsa çok üzülürüm ama tecrübe oldu derim yine de yapmasaydım demem. Ebedi aleme bırakmam ben sevmediğime de hakkımı helal ederim. Orada cennete gideceksem bir de hakla helalleşmekle mi uğraşıp bekleyim

-Vedalar beni hep duygulandırır, hiç hoşlanmam.Her veda yeni başlangıcı doğurur ve ondan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmaz.

-Vedalaştıklarımdan bende en büyük iz bırakan babam oldu. İyi ki babamdı. Vefatının üzerinden 3 sene geçmesine rağmen hala insanlar sevgi ve saygı ile bahsediyor. Gurur duyuyorum, ideolüm de babam ve annem

- Kırmızı çizgilerim daha çok eş adayım için var. Onun dışında genelde insanlarla mesafeli olduğum için kırmızı çizgiye ihtiyaç duymuyorum

Güzel sorularınız için teşekkür ederim, iyi karakter analizi yapılır bu sorularla

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]