İslamiyet ve Bilim
İslamiyet ve Bilim

İslamiyet Allah inancı ve doğru bir insan olmayı öğütlerken bunun yanı sıra Müslümanların ilime de önem vermesi gerektiğini destekleyen bir dindir. Bunun üstüne geçmiş yıllarda bilimi geliştirmek, rahatça araştırmalar yapmaya ortam sağlamak ve müminlere eğitim vermek amacıyla birçok yapı yapılmış ve kurumlar kurulmuştur. Hz. Muhammed bizzat kendisi bu yapıların bir kısmını yaptırmış ve devamlılığını yakından takip etmiştir. Kendisi de islamı anlatarak büyük katkıda bulunmuştur.
Mescidi Nebi kurulmuş ilk İslam ibadethanesidir ve içinde birçok eğitim alanı bulundurmaktadır. Suffe bunlardan biridir. İçinde Müslümanlara okul eğitimi verilmektedir. Benzer şekilde Beytül Hikme de bir bilim merkezidir. İçersinde Müslüman olan insanların yararlanması için kütüphane bulunmaktadır. Bu gelişmeler beraberinde okullar artmıştır ve Küttab olarak adlandırılmışlardır. Hazreti Peygamber Muhammed bizzat bu gelişmeleri gerek maddi gerek manevi yandan desteklemiş olup yardımlarda bulunmuştur.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|