Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2024, 15:37   #1
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart 24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Uluslararası Eğitim Günü Tarihçesi
3 Aralık 2018’de 24 Ocak, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından eğitimi kutlamak ve öğrenmenin kalkınma ve barış için önemini yansıtmak amacıyla Uluslararası Eğitim Günü olarak ilan edildi. Ardından 24 Ocak 2019’da ilk Uluslararası Eğitim Günü kutlandı.

Eğitim vermek kurumlarla sınırlı değildir; her birimizin kaliteli eğitimi teşvik etme görevi vardır. Çoğumuzun muhtemelen kanıksadığı şey, eğitime erişime izin vermek, pek çok kişiyi yoksulluktan kurtarabilir ve umut verici bir geleceğin yolunu açabilir.

Eğitim hakkı, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 26. maddesinde güvence altına alınmıştır. Deklarasyon parasız ve zorunlu ilköğretim için çağrıda bulunur. 20 Kasım 1989’da imzalanan Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, tüm ülkelerin yüksek öğrenimi herkes için erişilebilir hale getirmesi gerektiğini belirtir.

UNESCO’nun istatistiki verilerine göre günümüzde tahminen 244 milyon çocuk ve genç okula gitmiyor. Ötekileştirilmiş topluluklar, eşitsizliğin yüksek olduğu bölgelerde yaşayanlar ve az gelişmiş ülkeler için durum daha kötü. Acı gerçek şu ki, bugün dünyada eğitimin gereksiz olduğu gerekçesiyle reddedilen sayısız toplum var.

Uluslararası Eğitim Günü, bireyleri, sivil toplumu ve politika yapıcıları çocuklara ilk ve orta öğretimin verilmesini sağlamanın yanı sıra gençlerin eğitime katılımını artırmaya yönelik sağlam adımlar atmaya davet eden bir eylem çağrısıdır. Öğrenme programları, farklı demografilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmalı ve tek bir ana hedefe odaklanmalıdır. Çocukları istihdam ve daha iyi gelecekler için gerekli eğitimle donatımalıdır.

Alıntı