Tekil mesaj gösterimi
Alt 01 Mart 2024, 10:21   #2
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 1-7 Mart Deprem Haftası ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Deprem Nedir?
Deprem kelimesi en genel anlamıyla sismik dalgalar oluşturan doğal veya insan kaynaklı her türlü sismik olayı tanımlamak için kullanılır. Depremler çoğunlukla jeolojik fayların kırılmasından kaynaklandığı gibi volkanik aktivite, heyelanlar, mayın patlamaları, kırılma ve nükleer testler gibi diğer olaylardan da kaynaklanmaktadır. Bir depremin ilk kırılma noktasına merkez üssü veya odak noktası denir.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Deprem, yer sarsıntısı veya zelzele olarak adlandırılan, yer kabuğunda beklenmedik veya önceden zamanı bilinmeyen bir anda ortaya çıkan enerji sonucunda meydana gelen sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsması olayıdır.

Dünya yüzeyinde depremler, zemini sarsarak, yerinden oynatarak veya bozarak kendilerini gösterirler. Büyük bir depremin merkez üssü açık denizde olduğunda, deniz tabanı bir tsunamiye neden olacak kadar yer değiştirebilir. Depremler heyelanı da tetikleyebilir.

Depremler yer sarsıntılarının büyüklüğünü, süresini, merkezini ve saatini saptamaya yarayan sismograf ile ölçülür. Depremin şiddeti ise Moment magnitüd ölçeği ya da eskiden kullanımda olan Richter ölçeği ile belirlenir.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı