Uhud Savaşının Nedenleri Nelerdir?
Uhud Savaşının Nedenleri Nelerdir?

Bedir Savaşından sonra Mekkeli müşrikler büyük bir mateme bürünmüş durumdaydılar. Herkes bir yakınını, dostunu, akrabasını kaybetmişti. Kureyş’in reisi Ebu Süfyan da yakınını kaybedenler arasındaydı. Karısı Hind’in şu şekilde bir söz söylediği düşünülmektedir: forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com“.. Muhammed’le arkadaşlarından öç almadıkça içim rahatlamayacak, Muhammed’le savaş yapmadıkça koku sürünmek bana haram olsun. Sevdiklerimin intikamının alındığını gözümle görmedikçe bana sevinmek yok!” Bedir savaşında saldırılardan kurtulan Ebu Süfyan’a ait olan bir kervan sağ salim Mekke’ye ulaşmıştı. Bu kervan Daru’n-nedve’de durmaktaydı. Müşriklerin ileri gelenleri, halka katılma payı verdikten sonra kalan kâr ile büyük ve güçlü bir ordu hazırlanmasına karar vermişlerdi. Bir Yahudi kabilesi olan Benî Kaynukā‘ kabilesinin, etmiş olduğu ihaneti sonucunda Medine’den sürülmesi diğer Medineli Yahudilerin de Müslümanlara karşı kin beslemesine sebebiyet verdi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|