Halil İnancık ve Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuyla İlgili Görüşleri
Halil İnancık ve Osmanlı Devleti’nin Kuruluşuyla İlgili Görüşleri

Yakın zamanda vefat etmiş olan Halil İnancık, 1916 yılında 26 Mayıs veya 7 Eylülde doğmuştur. Eğer Google’a ismini yazacak olursanız doğum tarihinin 26 Mayıs 1916, İstanbul olduğunu göreceksiniz fakat “Doğum” başlığı altında 7 Eylül 1916, Osmanlı Devleti, İstanbul yazmaktadır. Bunun Takvim değişikliği nedeniyle olduğu ortadadır. Halil İnancık’a geri dönmek gerekirse, Chicago Üniversitesinde öğretim görevliliği yapmıştır. Harvard dahil, çeşitli Amerikan üniversitelerinde eğitim vermiş ve seminerler düzenlemiştir. Organ yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrılmıştır. Cumhurbaşkanlığı kendisi için özel bir kabir yaptırmıştır.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Halil İnancık’ın Görüşleri- Wittek’in görüşlerini yetersiz bulmuş ve tek boyutlu düşüncelerden yola çıkıldığından bahsetmiş fakat onların doğruluğunu kabul etmiştir.
- İnancık’a göre Osmanlı dönemin şartlarını kendi çıkarına kullanmayı başarabilmiş ve bu nedenle hızlı bir şekilde yayılmayı başarmıştır.
- Moğol yönetimini reddeden Türkler’in Osmanlı’nın gelişmesinin hızlanmasında bir etken olduğunu öne sürmüştür.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|