Tekil mesaj gösterimi
Alt 04 Nisan 2024, 13:36   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ataç 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Otizm Farkındalık Günü Tarihçesi

“Otizm” kelimesinin ilk tarihsel görünümü, 1911’de psikiyatrist Eugen Bleuler tarafından yapıldı ve bu terimi, aşırı bir sosyal geri çekilme olarak şizofreninin basit semptomları olarak kabul edilen belirli bir semptom kümesini tanımlamak için kullandı.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Otizm ilk olarak 1940’larda öncüler Hans Asperger ve Leo Kanner tarafından araştırıldı ve değerlendirildi, Bu sırayla 1943 yılında pediatrik psikiyatrist Dr. Leo Kanner “Autistic Disturbances of Affective Contact” makalesinde Otizmi sosyal ve duygusal bir bozukluk olarak nitelendirdi ve 1944 yılında Hans Asperger bu durumu tanımladığı “Otizm Psikopatolojisi Makalesi”ni yayınlamıştır.

1970’lerde otizm için ilk ilaç tedavileri uygulanmaya başlandı. Tedaviler, dopamin reseptörlerine etki etmesi için salgıların enjeksiyonunu ve risperidonu içeriyordu.

Bu çalışmalar ve makaleler, otizmin sosyal ve iletişim becerilerinde güçlük çeken normal zekalı çocukların bir bozukluğu olarak 1980 yılında Otizmin şizofreniden ayrı bir bozukluk olarak sınıflandırılmasına yardımcı olan çalışmalara önemli bir katkı sağlamıştır.

1995’de Asperger Sendromu üzerine çalışmalar başladı. Önde gelen İngiliz çocuk psikiyatristi Sula Wolff, 30 yıllık araştırmasının bir sonucu olarak, Asperger sendromlu çocukların, yetişkin olarak bağımsız hale geldikleri ve olağanüstü yetenekler sergiledikleri için otizm spektrumunun en incelikli ve en yetenekli ucunu temsil ettiğini yayınladı.

Otizmle ilgili sürekli araştırma ve incelemelerle Dünya Otizm Farkındalık Günü, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “62/139 sayılı Karar” üzerine, üye devletleri otizm spektrum bozukluğu olan kişiler hakkında farkındalık yaratma konusunda harekete geçmeye teşvik etmek ve sağlıklı yaşam ve kapsayıcılığı geliştirmek için yeni yollar bulmaya yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla her yıl 2 Nisan olarak belirlenmiş ve 18 Aralık 2007 tarihinde kabul edilmiştir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı