SOLUCAN DERİSİYLE SOLUNUR, DERİSİYLE GÖRÜR!
Hayvanlar dünyasının solucanlar şubesinde yer solucanı, tenya, askarit, sülük, trişin gibi hayvanlar bulunur.
Solucanlar, iç iskeletleri, ayakları olmadığı için, dalgalı bir biçimde hareket ederler. Çoğu asalaktır. Vücut yapılarının özelliğine göre, Halkalı, Yassı, Yuvarlak Solucanlar olmak üzere üç sınıfa ayrılırlar.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
SOLUCAN TOPRAK YER
Solucanın ağzında diş yoktur. Sindirim sistemi de bir borudan meydana gelmiştir, Bu boru, ağızdan başlar, yer yer şişkinleşerek, anusta son bulur. Solucan toprak yutarak beslenir, besinini yuttuğu toprağın içindeki bitki artıklarından alır. Nemli toprakların içinde eğri-büğrü yolar açarak, dolaşır. Zora gelmedikçe, topraktan dışarı çıkmaz.
İKİ METRELİK SOLUCANLAR VAR
Solucanların birçok çeşitleri vardır. Bahçelerimizdeki solucanlar, ortalama bir karış boyundadır. Sıcak ülkelerde, boyu 2 metreye yaklaşan çok büyük solucanlar da yaşar.
SOLUCAN NASIL ÜRER?
Solucan yumurtayla ürer. Erkek organ da, dişi organ da aynı hayvanın üzerinde bulunur. Yumurtanın döllenmesi iki hücrenin birleşmesiyle olur. Yumurtalar çıktıktan sonra, hayvanın kemer kesiminden besleyici bir sıvı salgılanır. Yumurtalar bu yapışkan kesime yapışırlar. Solucanların hepsi toprakta yaşamazlar. Sularda yaşayan türleri de vardır. Bunların vücut yapıları az, çok değişiklikler gösterir.