Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2024, 09:31   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ataç 28 Nisan-4 Mayıs Kardeşlik Haftası ile Genel Bilgi ve Yazılar

28 Nisan-4 Mayıs Kardeşlik Haftası ile Genel Bilgi ve Yazılar

KARDEŞLİK HAFTASI
Kardeş aynı anne, aynı baba veya aynı hem anne hem babadan olan, tek veya daha çok seferde dünyaya gelen erkek veya kız çocuk anlamındadır.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Öz veya üvey olabilir. Aslolan doğum kardeşliğiyse de Mecazi anlamda pek çok kullanım alanı vardır. “Silah kardeşliği, futbol kardeşliği, süt kardeşliği, kan kardeşliği, kader kardeşliği vs..”

İster gerçek ister mecazi anlamda kardeşlik kader bağı, ortak ideal demektir. Kardeş olmak; kan bağı olsun veya olmasın aynı amaca hizmet etmek, birbirine karşı samimi duygular beslemek demektir. Kardeşlik güzel ahlaki duygularla ailenin, ülkenin veya gönül verilen organizasyonun iyiyliği için çalışmak, ilerlemek için gayret etmektir.

İçinde bulunduğumuz hafta bu duyguların güçlenmesi, gayret birliğinin pekiştirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi adına önemlidir.

İnsanların, ailelerin, toplumların, hatta ülkelerin kardeşliği bu anlamda düşünüldüğünde tarihte yaşanan pek çok yanlışın tekrarlanmaması mümkündür.

Türk dünyası olarak Türk Devletleri ile ideal kardeşlik bağlarının güçlenmesi, yurt dışında yaşayan Türk vatandaş ve soydaşlarımızla gönül bağının muhafaza edilmesi bu haftada pekiştirilecek hususlardan birisidir.

Kardeşlik duygularının kötüye kullanılmaması, samimi yaklaşımların yanlış anlamlara çekilerek acizlik göstergesi olarak değerlendirilmemesi önemlidir.

Toplumda, hangi renk veya ırktan olursa olsun kökenlerin, cinsiyet, meslek grubu ne olursa olsun aynı bayrak altında aynı kimlik ile yaşayanların kardeşliği ülkenin vazgeçilmezidir. Irklar veya kesimler bu kardeşliği farklı veya avantajlı duruma çekmeye çalıştığı zaman kardeşlikten söz etmek mümkün değildir. İdeal birliği yapmış insanlar kardeşlikten bahseder, komşusunun malında gözü olan, kardeşine iki yüzlü davranan kardeşlik gereğini yapmıyor demektir.

Kardeşlik haftasında; insan veya toplumların durum ve duruşlarını bu vesileyle yeniden değerlendirmesi, kardeşliğin gereklerini yapmaları, karşılıklı anlayış ve hoşgörü ile sorunları gidermesi esas alınmalıdır.

Dünya insanlara bir misafirhanedir. Çekişme, hırs ve kötülükler daha fazlasını istemek, başkasının malına göz koymak kaynaklıdır. Dünya kaynaklarının hoyratça ve bazı kesimlerce yağmalanması, çevre kirliliği, istila ve savaşlar bu anlayışsızlığın neticesidir.

Kardeşlik duygusunun karşıtı hatta düşmanı samimiyetsizlik ve art niyettir.

Bağların güçlenmesi ortak ideallerin sağlanmasında kolaylık sağlayacaktır. Küslük ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak kardeşlik temasını iyi okumak tüm fertlerin görevidir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı