Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Mayıs 2024, 09:31   #2
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: 28 Nisan-4 Mayıs Kardeşlik Haftası ile Genel Bilgi ve Yazılar

Kardeşlik Haftası ile ilgili Kompozisyon
28 Nisan-4 Mayıs tarihleri arası Kardeşlik Haftası olarak kutlanmaktadır. ”Kardeş” sözcüğü, aynı karından doğmuş insanlar anlamına gelen ”karındaş” sözcüğünden türemiştir. Aynı anneden doğanlara kardeş denir. Ancak bahsedilen bu kardeşlik, biyolojik kardeşliktir.
forumlar, genel forum sitesi forumadasi.com
Asıl önemli olan ise biyolojik kardeşlik değil, manevi kardeşliktir. Din, dil, renk, ırk ayrımı yapılmadan herkesin kardeş olarak görülmesi ve kabul edilmesidir. Kardeşlik duygusu hoşgörü ve insan sevgisinden kaynaklanır. Kalbinde gerçek sevgiyi taşıyan insanlar herkesi kardeşi gibi görür, kimseye kin gütmezler. Zengin olsalar dahi fakiri; güçlü olsalar dahi güçsüzü hor görmez, tüm insanları eşit olarak görürler. Dinimiz de tüm insanları kardeş olarak görmekte ve tüm insanların ona göre davranmasını tavsiye etmektedir. Bir insan diğer insanları da sevmiyorsa gerçekten iman etmiş bile sayılamaz. Her şeyin başı sevgi ve sevgiden kaynaklanan kardeşlik duygusudur. Kardeşlik Haftası etkinliklerinin de amacı tüm insanlar arasında manevi bir kardeşlik bağı oluşturmak, insanlara hoşgörüyü, insanlık sevgisini aşılamaktır.

Unutmamalıyız ki hepimiz bir anne ve babanın torunlarıyız. Nereye gidersek gidelim soyumuz bir yerde birleşiyor. Bu dünyada neredeyse hepimiz aynı şeylere üzülüyor, aynı şeylere mutlu oluyoruz. Herkesin herkese kardeşçe baktığı bir dünyada savaşların, kavgaların, öfkelerin barınması mümkün değildir. Bu yüzden herkesi kardeşimiz gibi görüp, bütün insanları sevmeli ve onlara saygı duymalıyız.

Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı