Merkür Retrosu ay sonuna kadar devam ediyor. Sosyal hayatınızda dengelerin değişmesi, bazı arkadaşlarınızla aranıza mesafeler girmesi, bazılarının tamamen bitmesi, hukuki alana taşınacak konuların çıkması canınızı sıkabilir. Savunma mekanizması geliştirdiğiniz konularda daha sakin düşünmeyi, fikir alabilmeyi alışkanlık haline getirmek için iyi bir dönemdesiniz.
Yer değişikliği, taşınma, ziyaret ve seyahatler, akrabalarınız ya da uzaktaki tanıdıklarınızla olan ilişkilerinizle ilgilenebilirsiniz. Eğitim hayatınız, mesleki gelişiminiz, hukuksal ve imzalı süreçlerde geçmiş hatalarınızı tekrarlamamalısınız. 2018 yılından beri uğraştığınız, dönem dönem önünüze çıkan konuları tamamlamak için bu zaman dilimini iyi kullanın.
19 Ağustos’ta Kova burcunda Dolunay gerçekleşiyor. Önemli bir haber öğrenebilir ve bunun gerçekliğini sorgulayabilirsiniz. Kendinizi toparlamalı ve zaman kaybettiğiniz işlerden uzak durmalısınız. Sizlerin şu an en çok zaman yönetimine ihtiyacınız var. Bu kova dolunayında gereksiz iletişim biçimlerinden ve plansız durumlardan uzak durarak değerlendirmelisiniz. Kardeşleriniz, yakın akrabalarınız ya da yakın dostlarınızın bazı olaylarına destek vermek isterken kendinizi gereksiz olaylar içinde bulabilirsiniz. Bu yüzden iletişimde yanlış anlaşılmalara karşı daha özenli olmalısınız.
Spontane, plansız bir tatile bir seyahate çıkabilirsiniz. Hatta hoşlandığınız biri veya partneriniz varsa onunla da çıkabilirsiniz bu seyahate. İş konusunda bir anlaşma yapabilir, sözleşmelerle haşır neşir olabilirsiniz. Birden fazla anlaşma, sözleşme durumları olabilir. İş anlamında üzerinizde her zamankinden çok daha fazla baskı ve sorumluluk hissedebilirsiniz.
Uzun zamandır istediğimiz bir eğitim varsa, başlamak için çok uygun bir dönemdeyiz. Çok sayıda kısa yolculuk yapabilir, yeni anlaşmalara imza atabiliriz. Sizin için önemli bir konuda belge imzalamak, bir iş için eğitim almak konuları gündeme gelebilir. Ani bir kararla seyahate çıkabilirsiniz.