Tekil mesaj gösterimi
Alt 31 Ağustos 2024, 13:17   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ada Panch Pokhari Gölü | Nepal

Panch Pokhari Gölü | Nepal



Nepal, yüksek dağ göllerinden sonra dünyanın en iyi koşucularından biridir. Beş göl sistemi, Panch Pokhari, büyük Makalu-Barun doğa rezervinin topraklarında bulunur. Karla kaplı doruk tepeleri ile çevrili beş tane kristal berraklığındaki göl, 5.494 metrelik bir yüksekliktedir. Göllere giden yol nispeten kolaydır. Herhangi bir fiziki hazırlığı olmayan turistler bile, dağdaki rehberin şirketinde yürüyebilir.
www.forumadasi.com
Uygarlıktan ve karmaşık iklimden çok uzak olmasına rağmen, gölden uzak olmayan birkaç küçük yerleşimin bulunduğu dikkate değerdir. Aborijinler bu alanı yüzyıllar önce yerleşmeye başlamıştır. Hindular Panch Pokhari göllerini kutsal sayıyor, bu yüzden bu alanın konukları arasında çok sayıda hac var. Güzel göllere götüren turistler için geliştirilen yürüyüş parkurları, en güzel dağ bölgelerinde uzanır.

Birçok gezi programı için mutlaka, kapsamlı nüfusun kültürü ve gündelik hayatıyla tanışabileceğiniz yerel köyleri ziyaret etmek gerekir. Ekoturizm meraklıları, en az araştırılan ilçelerde sergilenen patikaları tercih ediyor. Panch Pokhari göle yükselişinde birçok varyasyon var. Seçilen rotadan bağımsız olarak, neden Hinduların yüksek dağ göllerini kutsal saydığı üzerine gezi sırasında ilginç bir açıklama yapılacak.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı