Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Eylül 2024, 17:09   #2
Çevrimdışı
Albatros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Eski Dünya'nın Ölümü| Albatros

Bugün Dünya'nın içinde bulunduğu durumu anlamak için Antonio Gramsci'nin hapishane defterine karaladığı yukarıdaki bu satırlardan daha iyisini bulmak güç.

Sistemin çöküşünün sancılarını yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Farkında olmasak da her neslin tecrübe ettiği sıradan bir süreç değil bu. Ve bu nedenle kodlarımızda bunu tahlil etme yeteneğimiz de çok zayıf. Doğal refleksimiz tüm bu olanları yakın tarihteki krizler üzerinden okumaya itiyor bizi.

Resesyonlar, Kara Pazartesiler ve soğuk savaş dönemi gerginlikleri hemen aklımızda beliriveriyor. Sistemin çöküşünü arızi kriz kodlarımızla okumaya çalışıyoruz. Ve bu beyhude çaba sonunda herşeyin zihinlerimizde daha da anlamsız karmaşık bir hale gelmesine neden oluyor.

Ekonomiler son sürat militarize oluyor, yapay zeka sahnelerde daha fazla refah ve özgürlük sloganlarıyla pazarlanırken ilk kullanım alanı savaş meydanlarındaki insansız intihar drone'ları oluyor. Rusya'yı Ukrayna'ya savaş açmaya mecbur edenler bugünlerde aynı oyunu Ortadoğu'da dozunu arttırarak oynuyor.

Asya-Pasifik ve Alaska henüz sahneye çıkmadı ama sırada onlar var.

Suudi Arabistan uzun süredir oturduğu masadan doğruldu. Fakat hala kalkmış değil. Bir yandan Çin ile yakınlaşmaya başlayıp, diğer yandan Petro-Dolar'ın tahtının hala ne kadar güçlü olduğunu yoklamaya çalışıyor. Fakat bir gözü oturduğu masadaki ağabeylerinde.
Yüzlerinin nereye dönük olduğu sizleri yanıltmasın, bu strateji değişikliğinin tek nedeni birilerinin değişen sistemde koltuklarını muhafaza derdi.

Yakında bu ikili oyunlarına veda etmek zorunda kalacaklar.

...

.

.

.

.


Bir Sabah Tan Atarken Yüce Tanrı Dağından,
Kürşad'ın Gür Sesi Duyulacak:
Atlar Vey Irmağında Sulansın,
Güneş Doğduğu Yerde Karşılansın.
Emri Tekrar Edecek
Gök, Toprak, Deniz,
Bozkurtlar Uluyacak Bütün Anadolu'dan;
Biz de Sizdeniz, Biz de Sizdeniz..!

Konu Albatros tarafından (06 Eylül 2024 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı