Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Eylül 2024, 11:13   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ataç Eylül Ayının İkinci Cumartesisi | Dünya İlk Yardım Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Eylül Ayının İkinci Cumartesisi | Dünya İlk Yardım Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar



İlk Yardımın Tarihi Nedir?
Hayat kurtarmak her zaman önemli olsa da, dünyada ilk defa ilk yardım olayının yaklaşık 160 yıl önce başladığına inanılıyor.
forumadasi.com
Cenevre’den genç bir işadamı olan Henry Dunant, Kuzey İtalya’daki Solferino Muharebesi’nde savaş yaralılarına şahit olması ve onlara ilk yardımda bulunmasına dayanmaktadır.

Savaşın gerçekleştiği 24 Haziran 1869 gününün gecesinde kralın Solferino’daki karargâhına ulaşan Dunant, savaş meydanında tıbbi yardım alamadan yatan yaralıların durumuna tanıklık etti. Etrafındaki yaklaşık 40.000 asker ve sivilin öldüğünü fark etti.

Henry Dunant, muharebe sırasında işleriyle ilgili olarak kralla görüşmeyi başaramadı. Ancak orada kaldığı günler boyunca yaralı askerlere hangi tarafın askeri olduklarına bakmaksızın yardım etmek için yöredeki sivil halkı örgütledi. Tüm çabalara rağmen 22 bin Avusturyalı ve 17 bin Fransız askerinin hayatı kurtarılamadı.

Henry Dunant insani yardıma resmi bir ihtiyaç çağrısında bulundu ve Kızıl Haç fikri doğdu. Cenevre’ye döndüğünde savaşla ilgili anılarını anlatan bir kitap yazdı. Üç yılda yazdığı “Bir Solferino Hatırası” adlı kitap, 1863’te yayımlandı.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı