Tekil mesaj gösterimi
Alt , 10:03   #1
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Kağıt Kalem Diyarbakır'da öğretmen öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Diyarbakır'da öğretmen öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Diyarbakır'da okulda soluk borusuna yiyecek kaçan öğrenci öğretmeni tarafından Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.
forumadasi.com
Merkez Bağlar ilçesindeki Nuri Zekiye Has Ortaokulunda 8. sınıfa giden kız öğrenci S.Ö. teneffüste boğazına kaçan yiyecek nedeniyle nefes almakta güçlük çekti.

İlk yardım eğitimi aldığı öğrenilen nöbetçi beden öğretmeni Tahsin Yılmaz, Heimlich manevrası uyguladığı öğrencinin yeniden nefes almasını sağladı.

Öğretmenin çocuğa müdahale anı, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Okul Müdürü Recep Zengin, öğrencilerin güvenliği ve sağlığı için öğretmenlerin düzenli olarak Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ilk yardım eğitimlerine yönlendirildiğini belirtti.

Acil durumlarda hızlı ve doğru müdahalenin hayat kurtarabildiğini söyleyen Zengin, "Aldığımız eğitimler sayesinde böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği her şeyden önemli" ifadelerini kullandı.

Kaynak: trthaber

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı