Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2024, 13:33   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Ataç 15 Ekim Dünya El Yıkama Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü ile ilgili Bilgi ve Yazılar

Dünya El Yıkama Günü Tarihçesi
2008 yılının Ağustos ayında İsveç’in Stockholm şehrinde düzenlenen Dünya Su Haftası kapsamında Küresel El Yıkama Ortaklığı (The Global Handwashing Partnership) tarafından başlatılmıştır. El yıkama alışkanlıkları ve uygulamaları üzerine devam eden araştırmalar, oluşturulan bu ortaklık ile takip edilerek, dünya genelinde daha sağlıklı bir yaşam ve etkin bir el hijyeni için el yıkama farkındalığı başlatıldı.
genel forum sitesi: forumadasi.com
Dünya çapında 120 milyondan fazla çocuğun 70’den fazla ülkede ellerini sabunla yıkadığı İlk Küresel El Yıkama Günü etkinliği 15 Ekim 2008’de gerçekleştirildi.
2015 yılında New York’ta yapılan UNICEF toplantısında, BM tarafından belirlenen hedefler arasında temizliğe erişim ilk kez küresel gündeme girmiş oldu. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden biri, 2030 yılına kadar yeterli ve eşitlikçi temelde sanitasyon (halk sağlığını koruma) ve hijyene (temizlik önlemleri) erişimi öngörmektedir.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF), 15 Ekim tarihini “Dünya El Yıkama Günü” olarak kabul etmiştir. UNICEF’e, göre yemeklerden önce ve tuvaletten sonra sabunla el yıkama alışkanlığı tek bir aşı veya tıbbi müdahaleden daha hayat kurtarıcıdır.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı