Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Ağustos 2022, 22:11   #3
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Rakı İle İlgili Sözler

• İçin kıpır kıpır, deniz kıpırtısızsa, vakit kerahat vaktidir. Kerahat vakti, rakının şart vaktidir.

• Adabı vardır rakının, önce kiminle içtiğini bileceksin, sonra kime içtiğini.

• Suya düşse de hayallerimiz, içine rakı döküp keyfimize bakmasını da biliriz.

• Sensiz içilen rakının, sahte olmasından şüphe ederim.

• Yanındakiyle rakı içsen bile, kadehi her zaman olmayanlara kaldırırsın.

• Dıştaki yaraya yakı, içteki yaraya rakı iyi gider.

• Sebepsiz içilmez rakı, bunu unutma. Ya bir şeye sevinmiş olacaksın ya da bir derdin olacak, ki öylesi daha iyi.

• Ben haram ile helali karıştırmam. Dost ile içilen rakı helaldir. Puşt ile içilen su bile haramdır.

• Bereket versin, Anadolu’nun bu yalnız kendisine mahsus dertleri yanında bunların gene yalnız kendisine mahsus çareleri vardır. Bunlardan en birincisi “rakı” dır.

• İnsanlara akıl vermeyin, huzur verin. Olmuyorsa bir duble rakı verin.
  • Rakı; sen söylemeden senin neye içtiğini bilenle içilir.

• Rakıyı içince çok gülen ama sevdiği şarkı çalınca gözleri dalan insanları güzel sevin.

• Sen mutlu ol be! Ben rakı içerim. Varacağım siroz, yatacağım gözlerin.

• Bir şişe rakı olsaydı, bir şişe rakı ısmarlasaydı olmaz mıydı? Ben de bir şey anlamadım viskiden, albayım. Demek ortamı değilmiş – Oğuz Atay

• Rakı ile beyaz peynir arasına sıkıştırılmış her cümle ana fikirdir.

• Rakıyı uzat Sebastian. Bu sefer ağır konuşacağım.

• Oturtacaksın karşına geçmişini, güle güle küfür edeceksin. Unutacaksın, unutur gibi içeceksin!

• Bir rakı sofrasında hiç kadın yoksa uğruna sofra kuruImuş kadın vardır.

• Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu, Namussuz bir çağ bu biliyorsun. Garson rakı getir! – Cemal Süreya

• 1 dakika içinde onlarca kadına ‘Seni Seviyorum’ yalanını atabilirsin! Ama rakı masasında sadece 1 kadının adını sayıklarsın.
  Alıntı