05 Ağustos 2022, 22:11
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Rakı İle İlgili Sözler
- İçin kıpır kıpır, deniz kıpırtısızsa, vakit kerahat vaktidir. Kerahat vakti, rakının şart vaktidir.
- Adabı vardır rakının, önce kiminle içtiğini bileceksin, sonra kime içtiğini.
- Suya düşse de hayallerimiz, içine rakı döküp keyfimize bakmasını da biliriz.
- Sensiz içilen rakının, sahte olmasından şüphe ederim.
- Yanındakiyle rakı içsen bile, kadehi her zaman olmayanlara kaldırırsın.
- Dıştaki yaraya yakı, içteki yaraya rakı iyi gider.
- Sebepsiz içilmez rakı, bunu unutma. Ya bir şeye sevinmiş olacaksın ya da bir derdin olacak, ki öylesi daha iyi.
- Ben haram ile helali karıştırmam. Dost ile içilen rakı helaldir. Puşt ile içilen su bile haramdır.
- Bereket versin, Anadolu’nun bu yalnız kendisine mahsus dertleri yanında bunların gene yalnız kendisine mahsus çareleri vardır. Bunlardan en birincisi “rakı” dır.
- İnsanlara akıl vermeyin, huzur verin. Olmuyorsa bir duble rakı verin.
- Rakı; sen söylemeden senin neye içtiğini bilenle içilir.
- Rakıyı içince çok gülen ama sevdiği şarkı çalınca gözleri dalan insanları güzel sevin.
- Sen mutlu ol be! Ben rakı içerim. Varacağım siroz, yatacağım gözlerin.
- Bir şişe rakı olsaydı, bir şişe rakı ısmarlasaydı olmaz mıydı? Ben de bir şey anlamadım viskiden, albayım. Demek ortamı değilmiş – Oğuz Atay
- Rakı ile beyaz peynir arasına sıkıştırılmış her cümle ana fikirdir.
- Rakıyı uzat Sebastian. Bu sefer ağır konuşacağım.
- Oturtacaksın karşına geçmişini, güle güle küfür edeceksin. Unutacaksın, unutur gibi içeceksin!
- Bir rakı sofrasında hiç kadın yoksa uğruna sofra kuruImuş kadın vardır.
- Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu, Namussuz bir çağ bu biliyorsun. Garson rakı getir! – Cemal Süreya
- 1 dakika içinde onlarca kadına ‘Seni Seviyorum’ yalanını atabilirsin! Ama rakı masasında sadece 1 kadının adını sayıklarsın.
|
|
Alıntı
|