06 Ağustos 2022, 11:10
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Zaman ile İlgili Sözler
Zaman ile İlgili Sözler
- Aşkımız şimdi görklü bir hayatın yabancaya berbat bir çevirisi. Sen metinde üç beş satır atladın, ben geçmiş zamanda dondurdum fiilleri. - Cemal Süreya
- İşin kötüsü ne biliyor musun, yıllar sonra aklıma gelince küçüktüm işte deyip kendimi teselli edemeyeceğim. Ben seni gayet aklı başında sevdim be adam.
- Bir umuttur zaman... Bir müphemdir zaman... İlerledikçe gerileyen... Hep yeniden başlayan... Etmezseniz saatlerinizi ayar... Sizin de hayatınız kayar... - Ahmet Hamdi Tanpınar
- Zamanın kaybolduğunu bilenler, en çok üzüntü duyanlardır. - Dante
- Zamanım gelince ölecek olan benim, e bırakın da hayatımı istediğim gibi yaşayayım. - Jimi Hendrix
- Giydikçe açılır diyen tezgahtar, "uzadıkça şekil alır" diyen kuaför ve "zamanla unutursun" diyen arkadaş. Bunların hepsi aynı örgüte üye. - Sunay akın
- Zaman bekleyenler için çok yavaştır, korkanlar için çok hızlı, yas tutanlar için çok uzun, neşelenenler için çok kısa, ancak sevenler için zaman; sonsuzluktur. - Henry Van Dyke
- Binlerce kelime, onlarca hikâye var boğazımda düğümlenmiş. Susuyorum konuşmam gereken yerlerde; dilimi tutamıyorum ne zaman susmam gerekse. Anlatacak çok şeyim olsa da, emin değilim anlaşılmak istediğimden. - Elif Şafak
- Zaman hiç kaybolmaz. Kaybolan biziz. - Paul Claudel
- Vahim bir hastalık gibi bir aşk, hiçbir zaman tamamen iyileşemediğin bir hastalık. - Charles Bukowski
- Akıp giden zaman içinde bir kafesteyim, her türlü amelde çok ahesteyim, kabrim beni bekliyorken dünyalık hevesteyim, uyandır artık Ya Rab! belki son nefesteyim. - Mevlana
- Seveni sevmek kolaydır; marifet o sevmediği zaman da onu sevebilmektir. - İskender Pala
- Ayrılık içinde insanın gözünü açıp kapayıncaya kadar geçen zaman yıl gibi gelir. - Mevlana
- Cevap veriyorum "zamanla her şey geçer" diyen akıllılara; "geçen tek şey zamandır" anlayan, anlatsın anlamayanlara. - Cemal Süreya
- Zaman lazım sadece, unutacaksın! Nasıl unuttuysan çocukluğunu, kırılan oyuncaklarını, kırılan kalbini de öyle unutacaksın. - Cemal Süreya
- Zaman o kadar cimri ki; hiçbir saniyesini vermiyor geri...
- En güçlü iki savaşçı sabır ve zamandır. - Tolstoy
- Zamanla yarıştım zamanla yarışılmayacağım zamanla anladım.
- Sevmek, güzel birinde aşkı aramak değil. O kişide, bilmediğin bir zamanın beklenmedik bir anında, kendini bulmaktır. - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
- Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki, zaman ve mekan, insanla mevcuttur. - Ahmet Hamdi Tanpınar
- Her güç sabır ile zaman birleştirilerek sağlanır. - Honore de Balzac
- Kendin olmak, başkalarına ait zamanlarda, sürüklenmemek için odandan dışarıya çıkmaman gerekir. Çıktığın andan itibaren sen yoksundur artık. - Cezmi Ersöz
- Hatırlanan geçmiş, zamandan yoksundur. Bir aşkı, bir kitabı yeni baştan okur ya da filmi tekrar seyreder gibi yeniden yaşayamazsınız. - Milan Kundera
- Seni "olduğun gibi seven" insan için iyi gün kötü gün yoktur. Ne zaman yanında olması gerekiyorsa o zaman yanında olur. - Cemal Süreya
|
|
Alıntı
|