Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2022, 11:11   #2
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Zaman İle İlgili Sözleri | En Güzel Zaman Sözleri

• Zaman öldürmek yerine bir şeyler yapın. Çünkü zaman sizi öldürüyor. - Paulo Coelho

• Ne zaman imkansızı seversen, işte o zaman gerçek seversin. - Özdemir Asaf

• Sonra yine o his takılıyor genzime. Bi çıkış yolu bulamıyorum, uyku tutmuyor bir türlü. Ölüyorum her sabaha karşı sessiz saatlerde...

• Yaşamak direnmektir, sevmek güvenmektir. Unutma, insan çoğu zaman dünyanın hakimi, bazen de küçük bir kalbin esiridir. - Mevlana

• Her gözyaşının ayrı bir anlamı vardı. Her damlanın hangi zamanda, hangi mekânda, hangi kişiyle paylaşıldığı önemliydi. Gözyaşları ne kadar çok şeye tercümanlık yapıyordu! - İskender Pala

• Her zaman kolay kolay itiraf edemesek de bunu kendi kendimize, hep öteleri düşleyen, öte yer ararken en yakınlarındakileri mutsuz eden bizler... ben... - Elif Şafak

• Önemli olan "zamana bırakmak" değil, "zamanla bırakmamak" tır. Şimdi bana, geçen o zamanın unutulmaz sancısı kalır. - Nazım Hikmet Ran

• Aşk odunun ilk tutuştuğu andaki lal, sevgi ise kor olduğu zamandır.

• Zamanın kısalığından en baş şikayet edenler, onu en kötü kullananlardır. - Jean de la Bruyere

• Zamanın, kime dost, kime düşman olacağı bilinmez. - William Shakespeare

• Zamanı sıkıştırmaya kalkma; hayatı meydana getiren şey zamandır. - Benjamin Franklin

• Bazen olmaz; hayat istediğini sunmaz, sunsa da uymaz. Ya zaman yanlıştır; ya mekan. Belki de insan. - Tom Robbins

• Zamanınızı çalan kişi borcunu tanımaz; üstelik de bu borcu hiç bir zaman ödeyemez.

• Küçükken kolumuzu ısırarak yapardık saatleri. Sanki zamanın bize acı vereceğini bilirmiş gibi.

• Zamanla geçmiyor işte. Çünkü zamana değil, sana ihtiyacım var...

• Ben sensizdim akşamın yaklaştığı saatlerde. Kahrolursun görme ağladığımı. Başlayan düşü şafakla birlikte dağıtır, ansızın her gün batımı...

• Zaman! Acelesi olan gizli düşman. Elindeki fırçayla saçlarımızı beyaza boyayan, yüzümüze çizgiler çeken usta ressam!

• Zamanın azaltamadığı, yumuşatamadığı üzüntü yoktur. - Marcus Tullius Cicero

• Zaman gösterdi ki cennet ucuz değil, cehennem dahi lüzumsuz değil. - Bediüzzaman Said Nursi

• İki kalp arasında en kısa yol: Birbirine uzanmış ve zaman zaman, ancak parmak uçlarıyla değebilen iki kol. - Cemal Süreya

• Zaman yetmiyor ile zaman geçmiyor arasındaki dengeyi kurmuş insanın yetişemeyeceği iş yoktur.

• Gitme zamanı gelmişse "dur" demenin, zaman geçmişse "dön" demenin ve aşk bitmişse "yeniden" demenin hiçbir anlamı yoktur. - Gabriel Garcia Marquez

• Zaman, elbet soğutur bir gün kalbimi. Ahlar mı kalır içimde, anılar mı bilmeyeceksin!

• Zaman, birçok örtüleri kaldırabilir. - Jean Jacques Rousseau

• Bahar gelmekle taş yeşerir mi? Toprak ol ki renk renk çiçekler bitiresin. Yıllarca gönüller yırtan, kalpleri üzen taş oldun. Bir tecrübe et; bir zamanda toprak ol. - Mevlana

• Zaman, paraya benzer, lüzumsuz harcanmadıkça, daima yeter. - Konfüçyüs

• Mevcut bir aşkı uzun zaman gizleyecek veya bulunmadığı yerde onu var gibi gösterecek bir yüz örtüsü yoktur.

• Zamanında bir adım atmayan tembel, sonradan yüz adım atmak zorunda kalır. - Giovio

• Bu nasıl bir dünya, hikayesi zor; mekanı bir satıh, zamanı vehim. Bütün bir kainat muşamba dekor, bütün bir insanlık yalana teslim. - Necip Fazıl Kısakürek

• Sabır ağrıları dindiren acı bir ot gibidir. Hem can yakar hem de tedavi eder. - Mevlana

• Zaman, içinde birçok fırsatın bulunduğu şey, fırsat da içinde çok fazla zamanın bulunmadığı şeydir.
  Alıntı