06 Ağustos 2022, 11:12
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Yanıt: Zaman İle İlgili Sözleri | En Güzel Zaman Sözleri
- Sevdiğimiz zaman, aşk o kadar büyüktür ki, bir bütün olarak içimize sığmaz; sevdiğimiz insana doğru yayılır. - Marcel Proust
- Zaman, kolay elde edilen ve ucuz olan şeyleri siler. - Roy Chansior
- Ben gece yarısıyım sen sabahın ilk saatleri, ne zaman uzansam sana hep kaybolurum, sen ise çoktan geçmişsin beni.
- Aşk; karşındakini bulunmaz Hint kumaşı sanmanla, onun sersemin teki olduğunu anlaman arasında geçen zamandır.
- Aşkın kanunu yok diyorlar o zaman sevmek müebbetliktir. - La Edri
- Kapı açılır sen yeter ki vurmayı bil. Ne zaman? Bilmem! Yeter ki o kapıda durmayı bil. - Mevlana
- Bir insan birini yalnızken hatırlıyorsa sevmemiştir. Ansızın aklına gelip yalnızlaşıyorsa, işte o zaman sevmiştir. - Turgut Uyar
- Bir aşkı paylaşmak için çok geç, bir paylaşıma aşık olmak içinse erken. Beni sevda yerimden vurdu yine zaman. Şimdi sana söylenecek tek cümle: Bende sana yetecek kadar ben kalmadı. - Yılmaz Erdoğan
- Zaman gelir sessizlik ihanet olur. - Martin Luther King Jr
- Aşk hiç bir zaman "pişmanım" dememektir.
- Zaman büyük bir öğretmendir. Ne yazık ki bütün öğrencilerini öldürür. - Curt Goetz
- Zaman en iyi yazardır. Her zaman mükemmel sonu yazar.
- Zaman içinde yer alan her şey değişir; var olmak demek değişmek demektir; değişimi bilinçli olarak yapmak için gayret ve cesaret ister.
- Takvim düzeni herkes için aynı olsa da, zaman herkesin içinde başka türlü ilerler. - Murathan Mungan
- Alt yapısı olmayan bir şehir gibiyim. Ne zaman hüzünlensem gözlerimi su basıyor. Ve ne zaman seni düşünsem kalbimin trafiği aksıyor. - Küçük İskender
- Zamansız bir başlangıçtı bizimkisi. Benim başımı yaslayacak omuzlara değil, bağrıma basacak taşlara ihtiyacım vardı!
- Aşk ne zaman biter, biliyor musun? Bitti, dediğinde yüreğin acımıyorsa. - Charles Bukowski
- Akılsız, yüzü güzele; akıllı, gönlü güzele talip olur. Zaman yüz güzelliğini tüketir; ama gönül güzelliğini artırır. - Mevlana
- Zamansız gelme. Elim kolum dağınıksa sarılamam...
- Seni gönülden seven insan için iyi gün kötü gün yoktur. Ne zaman yanında olması gerekiyorsa o zaman yanında olur. - Cemal Süreya
- Zamana kusur buluruz, oysa zaman konuşacak olsa utanırız. - İmam-ı Şafii
- Bir kelimeye bin anlam yüklediğim zaman sana sesleneceğim. - Özdemir Asaf
- Kaç zamandır duru, yalın, çalışkan, iyi insanlar özlüyorum. İçtenliğin ya da dünya görüşünün kirletmediği. - Murathan Mungan
- Sabır, zamanı lehimize çevirme sanatıdır.
- Sana, senli masalımı anlatmamı ister misin? Bir vardın, bir yoktun. En çok yoktun! Evvel zamanların, şimdiki zamanlarımın kalburundan aktı gitti. Ve sen zamanla "hiç" oldun. - Küçük İskender
- Bana geleceğin saati söyle. Tarihi bilmesem de, beklerim seni...
- Zamanla nasıl değişiyor insan. Hangi resmime baksam ben değilim. - Cahit Sıtkı Tarancı
- Zaman, sessiz bir testeredir. - Immanuel Kant
- Sabır dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. Ve bilirler ki gökteki ayın Hilal'den dolunaya varması için zaman gerekir. - Şems-i Tebrizi
- Çocuk olsam yeniden, bir tek düştüğüm için acısa içim ve kalbim; çok koştuğum zaman çarpsa sadece. - Cemal Süreya
- Biz ne zaman yelken açsak sevdalara, kesiliyor bütün rüzgarlar ve biz ne zaman bir parça aşk istesek, yalnızlık kesiyor önümüz. - Cemal Süreya
- Mevlana'ya sormuşlar "sevgili" nasıl olmalı diye. Sevilecek biri olmadığı zamanlarda bile seni sevmeli sarılacak biri olmadığı zamanlarda bile sana sarılmalı dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı.
|
|
Alıntı
|