Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Ağustos 2022, 02:32   #3
la vida no es justa
Eftamintokoftiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Çalışmayan kızla evlenmem diyen erkek

Bu benim.
Gerek ekonomik şartları sebep göstererek gerekse de asıl sebeplerden ötürü eşim olacak kişinin çalışmasını istiyorum.. Bunun "benim eşim çalışamaz"(her söyleyeni dahil etmiyorum) yobazlığı ile karşılaştırılmasını da mantıklı bulmuyorum. Bundan yakın yıllar öncesinde ataerkillik toplumundan şikayetçi olan kadınlar(herkesi dahil etmiyorum) evlendikten sonra çalışmayayım,evimde oturayım,gezeyim tozayım tribine girip evinde gri eşofmanı g*tüne çekip trendyoldan sipariş vermesini mantıklı bulmuyorum. Ekonomik şartlar ortada. Bu dönemde herkes çalışıyor. Evlendikten sonra bu durum neden değişsin? Hamilelik durumu ayrı tabii.. Evde 1 kişinin çalışması seni 3 yılda tatile götürüyorsa 2 kişinin çalışması her yıl tatile götürür.
Aslında 3 yıl değil de bir hanede tek kişinin çalışması demek geçim sıkıntısı demek.. Eğer ev sahibi değil de kirada oturuyorlarsa bunun sonu ekonomik sıkıntılardan boşanmaya kadar gider.
Evlenmeden önce oturulup konuşulacak konular bunlar zaten.. Kimse kafasına uymayan bir evliliği yapacak kadar salak da değildir..
Benim çalışmasını istemesinin sebebi ekonomik sıkıntılardan değil, neden olduğunu da başka bir konuda denk gelirsek şeederim.

NO RESPECT F**K PEACE.
  Alıntı