Alıntı:
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Ben bir plan yaparsam; bu, o kadar basit ya da tahmin edilebilir mi olur sence? Aşk olsun. Bak beni hiç tanıyamamışsın, iyi ki sorularımdan biri beni anlat değildi. Ehehe. Merak etme, bizde hediyeye ihanet olmaz.
XenForo'nun gelişmişliğine ve modern, responsive arayüzüne sonsuz saygı duyuyorum. Bunun aksini söylememekle birlikte sana bu konuda katılıyorum. Bazı arkadaşlar inatla ve ısrarla vBulletin kullanışımızı bir XenForo düşmanlığı ya da tabir-i caizse gericilik olarak yorumluyor. Hayır, bu böyle değil. vBulletin 3 serisi 2008 yılında kodlandı, üzerine çıkardıkları 4 ve 5 sürümleri berbattı. XenForo ise gün be gün gelişiyor. Dolayısıyla sene 2008'de kodlanan bir yapı ile 2022'de dahi üzerine koyarak devam eden bir yapı asla aynı kulvarda yarışamaz, kıyaslanamaz. Ancak bunun bir de alışkanlık boyutu var ki senin de takdir edeceğin, katıldığın üzere forumları vBulletin 3 ile sevmiş ve benimsemiş nesiliz. (Evet, sen benden küçüksün ama birkaç kuşak gider bu. ) Dolayısıyla XenForo bir forum biz eski forum müdavimlerine vBulletin 3'ün tadını vermeyebiliyor. Israrcılığımız yeni yazılıma adapte olamayacağımızdan değil, biraz da kullanıcı geri bildirimleri bazında bundan kaynaklanıyor.
Ben o footerdaki aydınlatma metnini hiçbir forumdan almadan özgün yazmıştım, her yer birbirinin kopyası çünkü ve hukuki olarak siteyi zora sokabilecek hatalı ibareler var. Örneğin; forumu içerik sağlayıcı olarak kabul ettiğin vakit içeriklerden sorumluluğunun doğduğunu da ikrar etmiş oluyorsun. Oysa kanunun lafzından yola çıkacak olursak forum siteleri içerik sağlayıcı değil, yer sağlayıcıdır. Bunun idari yükümlülüğü boyutunda da BTK'dan onaylatılması ayrıca bir gereklilik diyebilirim. Onu hazırlarken @ [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] ile biraz büyüklük ayarı çekmiştik, rahatsız edici olduğunu ilk dile getiren sensin ve elbette ki bunu yanlış anlamadım. Bir ara ona bakalım, olmazsa ayrı bir iç sayfa oluşturup oraya yönlendirme yapalım. Öneriden kastım ve senden beklentim de tam olarak böyle bir şeydi. Teşekkür ediyorum. ^^
---
Sana soru soracaktık değil mi ya? Soralım. Okulu bitirdikten sonra akademik bir kariyer planın var mı? Yüksek lisans, ikinci üniversite vs. gibi? Yoksa son finali verdikten sonra bu defter benim için kapansın kafasında mısın?
|
Plan yapmadığıni bildiğimden( seni hafiften tanıdım) öyle boş atıyordum, dolu tutsaydı kendimi kınardım
Senden kucuk oldugumu tahmin etmek zor değil ama aramızda yüzyıllar var gibi konusuyorsun
tamam büyüksün anladım.
---
Xenforo konusunda zaten bir kere düsünceni okumustum. Karsıt bir dusuncede olmadiginizin farkindayim. Heh konumuz neydi.. ne zamandır o yazı aklımda söyleyecektim.. denk gelmesi güzel oldu.
---
Akedemik kariyerime gelirsek, atanirım atanırken yukseklisans sonra universitede kalirim.. 2. Üniversiteyi de okurum ama biraz vakti var.
Onun haficinde meslegimden ayrı da planlarım var onlar bende kalsın.