Yanıt: Sevgisiz günlük
Denizli demisken bak aklıma ne geldi anlatayımda dinle
Yıl 1976 Muğla o zamanlar küçücük bodrum bembeyaz değil(ama olacak) milas merkez köy(hala da öyle olabilir) öyle bı dönem. askerden yeni gelmişim herşeye saldiriyorum o zamanlar(iş babında yanlış anlaşılmasın).o sıralar babişkonun Bodrum'da bı asker arkadaşı var Denizlili selim emmi.bigun arıyo babişkoyu, diyo brooo bu bodrum çok güzel bı yer olabilir gelişecek baya bı, gel diyo biz geliştirelim 74de çıkan imar planları çok güzel gel beraber inşa edelim bu bodrumu.babiskoda o sıra yoğun diyo yok aga sen takıl benim işler var.bende duydum bunu dedim hoooop bı dk ben ne güne duruyorum selim emmime ben ortak olurum babisko yeni bı şehir kuracam oraya bak gör diyip(evet evet o zamanlarda şovu severdim) atladim geldim Bodrum'a.selim emmimle denize yakın arsaları kelepire düşürüp başladık biz iki katlı evleri(imar planlarinda Max 2 kat yoksa gökdelen dikerdim ayipsin) yapmaya.yalan olmasin 100 küsür tane ev yaptık Bodrum'a, sonra kurdum planı dedim bu evleri biz aynı renge boyayalım güzel görüntü olur.fiyat filan alıyorum boyacilardan baktım beyaz boya nerdeyse bedavaaa bedava yani, ki beyazda işimize geliyor malum sıcak yer, dedim hemen yolla tırlarla akıt gelsinnn seriii neyse başladık evleri boyamaya o sıra benim boyacı dedi abi o kadar boya aldınız benden, bı güzellik yapayım size 2 tır benden boya yollayım size dedim olur esantiyon eşantiyondur neticede.bu esantiyon tırları yolladi sağolsun sağolsun da bı baktım boya mavi dedim aga ben napacam bunları bütün evleri beyaza boyuyorum ben.kara kara düşünürken dedim pencereleri maviye boyuyoruz gençler soranada akrep yılan maviyi ateş olarak gorur eve girmez diyoruz(baya sağlam uydurmusuz şimdi düşününce) haberiniz olsun.boyalar tamamlandı mavi pencereler de yakıştı evlere şansımıza kapış kapış sattık o evleri.selim emmimle(Allah rahmet eylesin) çok iyi kazandik.iste Bodrum'un o meşhur mavi pencereli beyaz evleri böyle yapıldı sonrada meşhur oldu.bu arada o dönem ben maviyi sevmezdim en güzel olanın pencereleri beyaza boyattım hala yazları takılıyorum o evde yolun düşerse gel hayatım biseyler içelim sana Marmarisi nasıl Marmaris yaptık onuda anlatırım hem.
|