Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Ağustos 2022, 17:02   #1
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Beş Eşimle de Mutlu Bir Hayat Yaşadım

Beş Eşimle de Mutlu Bir Hayat Yaşadım

Mutlu bir hanımefendiye sordum:
‘Evliliğiniz nasıldı?’

‘Ben beş eşimle de mutlu bir hayat yaşadım!’

‘Ne yani beş defa mı evlendiniz?’

‘Hayır ben öyle bir şey demedim!’

‘Neyi kastettiniz peki?’

‘Anlatayım!

İlk eşim genç, heyecanlı ve güler yüzlüydü. Benim için yapamayacağı şey yoktu. Etrafımda pervane oluyordu. Fakat tecrübesiz olduğu için hatalar yapıyordu. Ama ben onu öylece sevdim.

İkinci eşim işkolikti. İkinci plana itildiğimi hissediyordum. Fakat sonuçta bizim için çalışıyordu. Onu eve her gelişinde çok iyi karşılıyordum. Ailesi için iyi bir gelecek hazırlamaya çalıştığını düşünüyordum. Bu eşimi de çok sevdim. O beni ihmal etse de ben onu hiç yalnız bırakmadım.

Üçüncü eşim orta yaş sendromuna girmişti. Her şeye yetişmeye çalışıyordu. Yapamadıklarını anlatıp çok konuşuyordu. Küçücük şeyleri dert ediniyor, kendini çok yıpratıyordu. Bu eşimi de çok sevdim ve anlayışla karşıladım.

Dördüncü eşim olgunlaşmış, tecrübe sahibi bir erkekti. Benimle ve ailesiyle daha fazla vakit geçirmeye çalışıyordu. Yetişemediklerine değil, yapması gerekenlere odaklanıyordu. Onun bu hali bütün yapamadıklarını telafi eder gibiydi.

Beşinci eşim işte şu karşıdan gelen kişidir. Belini doğrultamaz olsa da, derileri kemiğinden sarkmış olsa da kalbimin sahibi olan kişidir.
Geçmişte benim için yaptıklarını hatırladığımda onu bu haliyle de çok sevdim.

Çünkü o bir ömür yaşadığım aynı kişiydi!

Alıntı