Tekil mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2022, 19:02   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Uludağ Milli Parkı | Bursa

Uludağ Milli Parkı | Bursa



Türkiye’nin en önemli kayak merkezi olan Uludağ, 1961 yılında milli park ilan edilmiştir. Uludağ Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olma özelliğini taşımaktadır. Uludağ’ın kayak merkezi ise 2.486 metre yükseklikte bulunan Keşiş Tepe’dir. Otel fiyatları epey farklılık gösterdiği için direkt arayıp öğrenmeniz daha doğru olacaktır.

Kış mevsiminde yapılacak birçok aktiviteye sahip olan Uludağ’da kış sporlarının haricinde, bahar ve yaz aylarında doğa gezileri, doğa yürüyüşleri, dağcılık ve kampçılık da yapılmaktadır. Ayrıca teleferik ile de tüm bölgeyi gezme şansa sahip olduğunuzu da belirtmek gerekiyor. Uludağ’da her yıl Mart ayında Uludağ Miks Tırmanış Festivali düzenlenmektedir. Bu festivale katılanlara kamp ve hayatta kalma teknikleri ve buzul tırmanışı dersleri verilmektedir. Bursa gezilecek yerler planlamanızda Uludağ, bu gibi festivalleriyle de sizler için en doğru bölgelerden biri olacaktır. Bursa şehir merkezine uzaklığı 35 kilometre olan Uludağ’a tüm şehirlerden kara yolu ile ulaşım sağlanırken, hava yolu ve deniz yolu ile ulaşım seçenekleri ise bazı şehirler için geçerlidir.

Kara yolu ile ulaşım tercih edilmesi durumunda özel araçla Çekirge Caddesi üzerinden Uludağ yoluna çıkılmaktadır. Şehirlerarası otobüslerle Bursa terminaline geldikten sonra 96 numaralı halk otobüsü ile Tophane semtine ulaşım sağlanmaktadır. Tophane’den Uludağ’a minibüs ve taksi ile ulaşım mümkündür.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı