Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Temmuz 2022, 22:53   #3
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Ümit Özdağ: Türkiye'de iç savaş çıkacak

Alıntı:
Eftamintokoftiden kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Ben senin gibi düşünmüyorum en azından Ümit Özdağ konusunda düşünmüyorum. Adam muhalefetin de muhalefeti iyi yapmadığını dile getiriyor ve eleştiriyor ha bu konuda da şuna karşı çıkıyorum bana göre muhalefette en azından altılı masada bence ekonomi ile en iyi muhalefet yapan parti deva partisi.. Ali Babacan'ın en iyi olduğu konu o gerçi belki de o yüzden iyi yapıyorlar. Ümit Özdağ'ın bana göre tek bir seçim sözü var o da mülteciler gidecek. Ekonominin de buna dayanarak düzeleceğini düşünüyor. Bana göre öyle değil ama aramızda mülteciler gitsin de ekonomi böyle de devam edebilir gibi düşünenler olabilir. Ben çok daha partinin açılıp seçenek olmasına karşı değilim. Seçeneğimiz artıyor. Şu an zaten sokaktaki 9 yaşındaki çocuk da doğruyu konuşuyor. Doğruyu bilmeyen insan yok. Başa gelenin yanlış yapma lüksü yok. İnsanların en çok işine ne gelirse onu seçecekler(muhalefet için konuşuyorum)
Ümit Özdağ'a geri dönecek olursak mülteciler konusunda çok kararlı. Mülteciler konusunda onun kadar kararlı olan bir muhalefet partisi veya başkanı var mı? Ben denk gelmedim o yüzden soruyorum. Göndereceğiz demiyorlar. Ya kalacaklar gibi ya da göndermek zorunda bırakacağız gibi konuşuyorlar. En azından benim anladığım bu. Yanlışım varsa aydınlatırsan sevinirim ki umarım yanlışım vardır.
Özdağ boş lakırtıdan başka bir şey değil. Otobüsle mültecileri göndereceğiz, Zafer Turizm diye propganda yapan birisi kendisi. Sosyal medyada aslan kesilen ama yandaş medyaya çıkınca süt dökmüş kediye dönen, mültecileri nasıl bir planla yollayacaksınız deyince, kem küm eden birisi. Çünkü amacı çöken AKP'ye can suyu olmak, oyları bölmek, muhalefeti ayrıştırmak. Ki, en son belimde silah yok, silahsız geliyorum soylu deyip, keline keline vuracağım diye rezil bir şov yapan birisini kaale almak, malum birine dünya lideri deyip kaale almak gibi bir şeydir bu saatten sonra. Seviye aynı. Ortada kararlılık yok yani. Şov var. Cem Uzan'da mazotu 1 tl yapacağım diyordu. Aynı şey işte.

Ümit denen kişi MHP de mülteci konusunda, Bahçeli yanında süt dökmüş kedi iken, 2013 yılında beri CHP ve Kılıçdar mülteciler konusunu dile getirip, göndereceğiz diyordu. Mesela 2018'e ait bir söylem; [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bak bu da 2019'da RTE ifadesi; [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Dikkat edersen ümitten önce muharremi sahaya sürdüler. Yandaş kanallarda dolaştı. Muhalefeti muhalefet yapmıyor goygoyu yaptı. Attı tuttu ama beceremedi. O yapamayınca ümiti sahaya sürdüler.

Ve evet. Bende gitmesini istiyorum ama kralı gelse gönderemez şu saatten sonra. Ümit gibi saraya hizmet edip, tipik milliyetçi sömürü yapanlar anca atar tutar. Bahçeli de RTE'ye hesap soracaktı. Aynı şey işte. Kendisi MHP başına geçmek için uğraşan birisi.

Şu an ülkenin asıl sorunu ekonomidir. Mülteci de ciddi sorun ama bu sorun planlı bir şekilde çözülür. Ama ekonomik buhran ve enkazı 10 sene anca çözülür.AKP'ye oy kaybettirek şey mülteci değil, ekonomidir. Zaten anketler de bu görünüyor. AKP de bunu gördüğü için ümiti kurup sahaya sürdü. Çok güzel bir tiyatro sergiliyorlar. Yahı adam beyaz tv, akit tv gibi muhalefete ne kadar nefret saçan kanal varsa çıkmış, muhalefete iftiralar kusmuştu . Aslında bu kadar uzun yazmaya gerek yoktu. Kime hizmet ettiğini anlamak için şu iki link yeter. Metin aynı, söylem aynı . Tek merkezden yönetilen zihniyet işte.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]
rte: [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]

Not: mültecilerin ekonomiyi etkilemesi bir gerçek ama payları çok az. Ekonomiyi çökerten AKP'dir. Faiz inadı, rantlar, israf ve yolsuzluklar bir kalemde silinse, dolar ertesi gün 10 tl olur. ŞU an senle sokağa inelim. 10 kişiye ülkenin en önemli 3 sorunu nedir desek, mülteciler ilk 3'e bile giremez. Bende arapların defolmasını istiyorum ama şu an benim için 1.öncelik 150 tl'ye peynir almam, 160 tl'ye kıyma almam. Çünkü beşeri varlıklarız. Bunlar olmadan hayatımızı ikame ve idame ettiremeyiz. Zaten bu kriz yüzüne, çocuk ve genç gelişimi yavaşlamış. Böyle giderse kafası çalışmayan, vitamin alamayan, hasta olan, çelimsiz bir nesil var olacak.
  Alıntı