Alıntı:
Jön TüRk kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Her kelimesi çok değerli bir makale.Eline sağlık @ [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!].
Bu arada küçük bir soru sorayım belki ek bir bilgi olur.
Eskiden ftp dizinine Pc üzerinden uzantıyı girerek erişim sağlardık,şuan farklı bir yol ile bağlanılıyor mu?Peki hala Pc üzerinden dosyalara erişiliyorsa bilgisayardaki olası bir virüs ftp'ye de bulaşır mı?
|
Bu makaleyi başındaki tarihten de anlayacağın üzere 5 yıl önce yazmıştım. Ancak hâlâ içeriğinde barındırdığı bilgiler güncel. Zamansız bir doküman oluşturabilmiş olmam beni de mutlu ediyor. Bu nedenle buradaki paylaşımlarıma bu makalemle başladım. Teşekkür ederim @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!].
Soruna gelince, FTP'ye tarayıcı üzerinden bağlanılabileceği gibi pek tabii ki daha pratik olarak CuteFTP, Cyberduck ve FileZilla gibi programlar vasıtası ile de bağlanılabilir. Bilgisayar üzerinde yuvalanmış ve dosyalara sirayet eden bir zararlının FTP bağlantısını yapan bilgisayar kanalıyla FTP'deki dosyalara bulaşıp, zarar vermesi ise kaçınılmazdır. Dolayısıyla bir sitenin FTP ya da parola korumalı herhangi bir yönetim alanına erişilmek istenen cihazın temiz olduğundan emin olunmalıdır. Yalnızca bulaşıcı virüsler yönünden değil; logger, stealer gibi bilgi hırsızlığına yönelik zararlılar bilgisayara yedirilmiş ise parola ve bilgi güvenliği açısından da tehlike arz edecektir. Bunun için daima güncel antivirüsler ve Internet Security yazılımları kullanılmalıdır. Her logger antiler tarafından yakalanacak diye bir şey olmadığını ve crypterlar aracılığı ile iyi bir FUD'lama yapılmışsa tehditin artacağını da belirtelim.