@
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] dostumun üye sözlüğünü açıyor olma şerefine nail olabildiğim için mutluyum. Aynı zamanda bu, forumda oluşturduğum ilk üye sözlük konusu. ^^
2015 yılından beri süregelen bir dostluğumuz var. Ama ne utançtır ki iki Ankaralı olarak bir türlü 10 Kasım'da denk getirip, Anıtkabir ziyareti gerçekleştiremedik! (Neyse, buraya not düşüyorum bunu. Bu yıl bu hayalimizi gerçekleştirmeyi ve editlemeyi umuyorum.)
Gerçekten ciddi duruşlu ve ciddi mizaçlı bir adamdır Cem. Forumlarda genelde beni soğuk ve resmî falan bulurlar. Ben genel olarak emoji kullanmadığım için bu yafta ile karşılaşıyorum. Aslında mizahın, saçmalamanın dibine vurduğum ama bunları ifade kullanmadan trollediğim çok olmuştur. Yani uzaktan bakıldığında öyle görünsem de samimi olduklarıma karşı pek de ciddi değilim. Ancak Cem bunun aksine görebileceğiniz en cool, efendi, oturaklı adamlardan biridir. Kendini öyle yansıtıp, amiyane tabirle; bu tarz platformlardan hatun düşürmeye çalışanlardan değil, gerçekten yapısı ve mizacı öyledir. Cem Yılmaz diyor ya hani; abim için hep akrabalar "Büyüğü yine efendi de küçüğü biraz şey." diye. Heh işte tam da benim Cem Yılmaz olduğum ortamda @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Can Yılmaz gibidir.
Kendisiyle siyasi görüşlerimiz tam olarak uyuşmaz. Yine bunun aksine vatanseverliğimiz ve Atatürk sevgimiz, Atatürk ilkelerine bağlılığımız tam olarak aynıdır. Önemli olan vatanı sağdan yahut soldan sevmek değil, yüreğinde vatan sevgisini taşıyabilmektir. Bu doğrultuda aynı noktada buluşabiliyoruz. Zaten artık sağ-sol ayrımından ziyade; yurtseverlik ve bir de bunun tersi insanlar şeklinde ayrım oluştuğunu düşünüyorum güncel konjonktürde; bu konuda söyleyebileceğim şey çok fazla ama üye sözlüğünü dağıtmayalım şimdi.
Bir o kadar da güvenilirdir. Daya sırtını, bir yere çağırıyorsa nereye? diye değil, ne zaman? diye sor.
Ha bir de ben bazen mecburi olarak kimden ne tehlike gelecek, kim ne çeviriyor diye analiz kasarım. Cem ise aksine küçük insanlarla ve küçük hesaplarıyla ilgilenmez. Bu yüzden bu dijital platformlarda en az benim kadar eski olmasına rağmen bazı magazinsel olayları, kişilerin karakteristik özelliklerini vs. ben anlatırım. Ona kalsa ilgilenmez yani. İşi olmaz boş muhabbetle. Ne demişler? Büyük insanlar yeni fikirleri, normal insanlar sonuçları, küçük insanlar başka insanları tartışır. Cem; hiçbir zaman normal ya da küçük insan olmamıştır.
Forum sahipliği de ona pek bir yakıştı diye belirtmeden edemeyeceğim. Böyle bir oluşumun iki ortağından biri de ancak kendisi gibi ağır, oturaklı, kaliteli ve vasıflı bir adam olabilirdi ki ilmik ilmik başarılı bu yolu dokuyalım. (ki bir parantez de burada @
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] için açmak lazım ancak onu kendi sözlüğünde anlatacağım)
Sonuç olarak; iki hece, tek kelime. Adam!