Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle şunu belirteyim; bu duyuru daha çok web site sahibi olan kullanıcılarımız içindir. Standart bir kullanıcıyı bu duyuru çok da ilgilendirmeyebilir.
ForumAdası, kullanıcılara açılalı resmî olarak henüz üç ay bile olmadı ancak gerek sizlerin gösterdiği etkileşimle, gerekse arka tarafta bizim yaptığımız iç optimizasyon ve backlink inşasının sonucu olarak inanılmaz bir
SEO başarısı yakaladı. Bunu yine farklı bir konuda irdeler, havai fişekler patlatır, pasta falan keser kendimizi över ve kutlamasını yaparız.
Hal böyle olunca forumu reklam amaçlı kullanmaya çalışmak için üye olanların sayısı da yeni bir foruma nazaran hayli arttı. Biraz rahat bıraksak çöplüğe çevirecek terbiyesiz herifler. Bunun bir de Çin, Hint
vb. menşeili botları var ki onları hiç sormayın. reCAPTCHA'yi bile aşabildiklerinden yanıtı otomatize araçlarla tahmin edilemeyen random question ile engelliyorum şimdilik. Olmazsa başka güvenlik duvarları düşüneceğim. Neyse; sadede gelelim.
Yeni üye olur olmaz foruma reklam, tanıtım; kısaca link içerikli açılan konuları o an müsait ve çevrimiçi olan yöneticilerimiz anlık fark edip müdahale edebiliyorlar. Ancak bazı üyeler de foruma kaydolup, profillerindeki "Internet Sitesi" alanına web sitesini ekleyip gidiyor. Bunları fark edebilmek, takip edebilmek de epey ek bir mesai gerektiriyor.
Biz zaten genel forum sitesi olarak faaliyet gösteriyoruz. Webmaster veya IRC forumu değiliz. Dolayısıyla vBulletin yazılımı ile dahili gelen, birazdan aşağıda görsel olarak göstereceğim alanın çok da bu foruma gerekli olmadığını düşünerek herkesten bu alanı kaldırdım.
İlgili düzenleme ile birlikte SQL sorgusu ile 8 kullanıcımızın da alanda bulunan girdileri silinmiştir.
Anlayışınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.