Tekil mesaj gösterimi
Alt 25 Eylül 2022, 03:06   #1
Çevrimdışı
Charismax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Karikatürü dağıtıp paylaşıma telif atmak

Karikatürü dağıtıp paylaşıma telif atmak

Penguen dergisiyle bir ara içli dışlıydım karikatür severim.. Sanal mecralarda facebook ilk başta olmak üzere tüm kullanıcıların ve sayfa grupların paylaşabildiği karikatürler buna instagram'da dahil içinde ' varken böyle platform ve sosyal ağ'lar sorun olmuyor'ken (büyük sayfaların izinsiz kullanması hariç diğerleri) Forum siteleri gibi kayıt gerektiren yerlerde yasaklı kabul edilmesi.. Ve ciddi ciddi telif atılması çok komik bir durum..

Şimdi işin içinde olanlar bunu daha iyi bilir...
Bir konu paylaştığında sorumluluk senindir.. Ama paylaştıktan sonra o kamu malıdır.. Bunu bir hukuk sitesinde tartışırken gördüm aslında konuya hakim değilim'de şöyle bir diyalog geçiyordu..

Sormuşlar..

Bir sitede konularım var paylaşmıştım onu sildirmek istiyorum silmiyorlar diyordu..
Cevap olarakta isterse mekan sahibi silmez o artık kamuya maal oldu diyordu..
Paylaşan sildirmek isteyen kişide o nasıl iş? Hem bir sıkıntı olunca paylaşan sorumlu hemde paylaştıktan sonra konu benim dışımda tutularak kamuya maal ediliyor anlamıyorum diyordu..

Bu karikatür telif yeme durumuda sanırım ona benziyor.. Sanat eser kanunu tamam onu biliyoruz.. Ama şimdi dağıtımı olan yapılan bir karikatürün her yerde olması takipsizlikle sonuçlanırken.. şifre gir şeklinde açık alanlarda forumlar ve topluluklarda telife tabi olması saçma bir kanun diye yorumluyorum ben..

Bir abim var 3 sene önce teliften karakola çağırılmış kendisi öyle anlattı... Karakola çağırdılar dedi.. Ne oldu ne için dedim ? Bir üye karikatür paylaşmış onun için dedi.. Demişler bunu izinsiz paylaştın sahibi hak talep ediyor kullanma iznin yokmuş gibi bişiler demişler..

Bu abide bir telif durumu yok internette gezen bir karikatür her'yerde var benim kullanıcımda paylaşmış bundan bir ticari kazanç sağlamıyorum satmıyorum pazarlamıyorum diyerek ifade vermiş sonra çıkmış gelmiş.. Tabi ifadesinde kaldıracağını beyan'da etmiş.

Sonuç olarak abi ne oldu demiştim ? Hiç bir'şey demişti.. Sonra bir kaç kere daha başka şeylerden çağırılmış her seferinde ifade verdim geldim dediydi..

Tabi bundan şunuda çıkarmak gerekiyor kullanıcıların paylaştığı konuları site sahipleri çekiyor Sorgu onlara yani.. Hani bazı yasaklar oluyor ya üyelere yasak getiriliyor şu yasak bu yasak diye hehe o yasaklar bazen gerekli oluyor.. Onada hiç özgürlük yok diye isyan ediyor'sunuz.. O'da ayrı bir konu neyse..

Ben niye bu kadar uzattım bilmiyorum belki tartışılır sohbet oluşur alt satırlarda gerisi sizde



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Beni her insan sevebilir.. Her insan çekemez.. Arada' olan farkın mesafeyi ölçümü kıtalar'dır..

Konu Charismax tarafından (25 Eylül 2022 Saat 03:08 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı