Yanıt: Hukuk Fakülteleri
Alıntı:
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
O zaman bütün hukuk fakültelerini ve komple doktrini hedef alan şeyler söyleme. Herhangi bir kanunun içeriğiyle ilgili eleştirilerin varsa, bunları onların başlığını açıp hukuk mantığında bulduğun çelişkiler ışığında tartışalım. Senin yaptığın bu genelleme bütün avukat, noter, hakim ve savcı gibi meslek gruplarının temelde aldığı eğitime topyekün saldırmak oluyor.
Açılan çok sayıda fakülte nedeniyle eğitimin kalitesi düştü de, anlarım. Okullarda yeteri kadar iyi hukuk eğitimi verilmiyor de, anlarım. Tabii bunları istatistiki olarak ve delilli belirtmelisin. Ama hukuk fakültelerinde adalet dışında boş muhabbet öğretiyorlar dersen orada dur derim.
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. Vakıf üniversitesi olmasına rağmen benim dönemimde profesör kadrosu en fazla olan hukuk fakültesiydi Türkiye için. Zeki Hafızoğulları gibi hocalardan ceza hukuku, Fikret Eren gibi hocalardan borçlar hukuku dersi aldım. Aldığım eğitim kalitesinden de sonrasındaki meslek yaşantımda gayet memnunum. Yani senin dediğin gibi bir durum söz konusu değil.
|
En basitinden hakaret diye uyduruk bir suç var.. Net olarak tanımı yapılamayacak bir şey suç olabilir mi?
Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA
|