Tekil mesaj gösterimi
Alt 14 Ekim 2022, 12:05   #2
Çevrimiçi
JConsult
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Nayır, Nolamaz!

Bu klişeleşmiş kalıp Cüneyt Arkın ya da Edis Hun'dan ziyade bir Abdurrahman Palay klasiğidir. Bilindiği üzere Yeşilçam'da oyuncular kimler olursa olsun; jönleri, yan karakterleri seslendiren dublaj kadrosu bellidir ve değişmez.

Sözcüklerin başına "n" harfinin gelmesiyle ilgili çeşitli şehir efsaneleri olsa da -örneğin o dönemki kayıt cihazlarının elverişsizliği vb.- bu söyleyiş tarzı yalnızca Abdurrahman Palay seslendirmelerinde vardır. Belki üstadın telaffuzu ve vurgusu kayıt cihazlarına bu şekilde yansıyordu bunu bilemeyiz. Ancak diğer seslendirmelerde görülen bir durum olduğunu söylemek çok doğru olmaz.

Abdurrahman Palay birçok filmde Kadir İnanır'ı da seslendirmiştir, yani "Deli Kadir'im ulen!" şeklindeki veya Cüneyt Arkın'ın yine efsaneleşmiş; "Döverim sizi. Hepinizi döverim ulen." replikleri de Abdurrahman Palay'ın sesinden duyulur.

Konuya uygun bir Abdurrahman Palay klasiğini de örnek olarak ekleyelim.



---

Edit: Yine aşağıdaki videodan da duyulabileceği üzere yalnızca ilk sahnede "nayır" demektedir çünkü seslendiren kişi Abdurrahman Palay'dır. Diğer telaffuzlarda hayır diyorlar.

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
  Alıntı