Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2022, 10:22   #1
Çevrimiçi
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Aksaray Malaklısı Köpeği ve Özellikleri

Aksaray Malaklısı Köpeği ve Özellikleri



Aksaray Malaklısı Köpeği ve Özellikleri

Aksaray Malaklısı, Türkiye'de Aksaray ve çevresinde görülen iri bir köpek cinsidir[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bacak ve ayakları kalın, kafası büyük, dudağı sarkıktır. Aksaray yöresinde dudağa "malak" dendiğinden bu adı almıştır. Evliya Çelebi tarafından Anadolu Aslanı adı verilmiştir. Bu nedenle diğer bir ismi de Anadolu Aslanıdır. Fakat bu köpek Türkiye dışında Türk Mastifi veya Orta Anadolu çoban köpeği olarak bilinen bir köpek cinsidir.

Erkekleri ortalama olarak kalçadan buruna 130 cm. uzunluğa, 90 cm. omuz yüksekliğine ve 90 kg. ağırlığa ulaşabilir. Mülayim ve iyi bir karaktere sahiptir. Sürü koruma köpeği olarak kullanılabilmektedir.

Salya akıtması, hareketli olması ve karakter olarak eve uygun olmaması sebebiyle, apartman veya evde beslenmesi uygun değildir. Çevresi çitlerle çevrili bahçe veya geniş arazilerde beslenmesi gerekir.

Tarihi
Aksaray Malaklısı, Uluslararası köpek kulüpleri tarafından tanınmadığı için standartları belirlenmemiştir ve genetik araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle ırkın kökeni hakkında geniş bilgi bulunmamaktadır. Fakat çoğunlukla Orta Doğu'nun yerel mastifleri ve Türkistan'daki çoban köpeklerinin çiftleştirilmesiyle oluştuğu düşünülmektedir.



Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı