Tekil mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2022, 16:04   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Neuschwanstein Şatosu | Almanya

Neuschwanstein Şatosu | Almanya



Neuschwanstein Şatosu | Almanya

Alman şehir Füssen'den uzak olmayan, dünyaca ünlü Neuschwanstein Kalesi, tarihi de inanılmaz derecede ilginç. Olağanüstü güzel kale, ulaşılması güç dağlık bölgedeki Bavyera Kralı II. Ludwig komutasında inşa edilmiştir. Kalenin inşası 1869'da başladı[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] Bu karmaşık alan kale yeri için seçildi, böylece proje, Almanya'daki en iyi mimar ve inşaat işçileri tarafından sadece yirmi yıl sonra gerçekleştirildi. 1891 yılına kadar kalenin bittiğini hissetmedim.

Neuschwanstein harikulade dış tasarımıyla değil aynı zamanda birinci sınıf mobilyalarla da karakterizedir. Su kalede atılmıştır; Büyük salonları ve koridorları sıcak hava ile ısıtıldı. Kraliyet daireleri telefonlarla, yanı sıra bir tür elektrik sinyalizasyon sistemi ile donatıldı ve yardımlarıyla hizmetçileri çağırdı. Pitoresk dağlarda bulunan ve yemyeşil çam ormanı ile çevrili Neuschwanstein şimdi turistlerin kullanımına sunulmuştur.

Bir asırdan sonra orijinal iç mekan kalede korunmuştur. Bugün misafirler, ince fresklerle süslü geniş odalar ve ortaçağ avizeleri affederek dolaşabilirler. Kalenin 19. yüzyılda en iyi ressamlar tarafından oluşturulan değerli eserlerini korur. Müthiş mozaik zemin, boyalı tavanlar, değerli malzemelerden yapılan sayısız tablo ve heykeller ve harika ahşap mobilyalar, dünyanın en güzel ve muhteşem kalelerinden birinin yerini alıyor.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı