Ya islam içinde olan olmayan peygamber sünnetleri dahil yaşamı ve ibadeti kolaylaştıran şeyler vardır.. Bizim ülkemizde ehli beyt ehli sünnet olayı var .. Bu biraz örf, adet'lerin işlemesi gibi..
Hoca diye tanıdığımız ama güvenip güvenmediğimiz kişiler diyor'ki ekseriyet beşeri karar alır korkutma yapar vaaz verir.. Gevşek olmasın diye millet der.. Yani şimdi çıkıpta kimse demiyor'ki sanane
O inançlar ezberler hep oradan geliyor.. Hastayken oruç tutan sanıyor'ki ben cennete sürat kargo'dan daha hızlı giderim..
Lan abi peygamber efendimiz demiş'ki zorlama hastasın tutma kazası var şuyu var buyu var .. O hasta olarak oruç tutan inançlı birisi ise islamı yalayıp yutmuş birisi ise.. Hastayken tutulan oruç'un bedene zarar vermesinden dolayıda vebal alıyor.. Yani şimdi din konusu değil bu ama.. Bilgeliğin cahilliği diye bir'şey türetti bunlar.. Ben hoca yada muhafazakar kesimin sözcüsü değilim..Aklım var okuyorum kuranı kendim'de anlarım diyenlerden'de değilim..
Ama abi akılı'da kullanırken biraz titiz olmak lazım.. Saçma sapan hurafe olmayan ibadet şekillerinide hurafeleştiriyorlar .. Ondan sonra diyorlar'ki ya bu nasıl müslüman.. E oğlum müslümanın olmasını istediğin gibi şekillendirip sonra nasıl müslüman dedirtiyorsun.
Yani ne bileyim bu din konularında kendi özert bilgimi paylaşmayı sevmem ama duramıyorum işte salak saçma insanların kafasına göre uydurduğu şeyleri islam dininde bu var şu var diye paketlemeleride ne bileyim herkes mi mal dsfgfdg
Ben müslümanlık ve islama hizmet inanış ve ibadet etme şekillerini ülkemizde babadan oğula geçen taht gibi görüyorum.. Ezber iş hep bunlar ..