Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Ekim 2022, 14:29   #4
Tupac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Yanıt: Anadolu pahalılığı

Alıntı:
Carliotte ALves kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
1- Anadolu ucra yerlerine gidişindeki maliyet ve kar oranı.

Şu cevabı ben tatil'de almıştım esnaftan Aksaray'da kendi farbrikamdan çıkma bir ürünü orada alma ihtiyacı hissettim... Maliyetini biliyorum getirilişini biliyorum..

Ürünün fiyatı çıkış olarak 15 tl 18 tl arası ..

Bunun istanbulda mağaza satış fiyatı ise 30 50 tl arası .. Ben bunu sorduğumda bana 160 tl dedi aksaray'da .. Dedim özelliği nedir bunun ? Nasıl yani abim dedi.. Dedim bu ürünü ben üretiyorum elimden geçiyor biraz pahalı ama dedim bir özellik'mi eklediniz falan tartışmaya girdim yani .. Tamam alıp istediğin fiyata satarsında bu kadarda olmaz dedim..

Dedi işte sipariş veriyoruz getirtiyoruz taşıma ücreti getirdisi götürdüsü..
Bende şey dedim ben buraya otobüsle geldim koltuk paramı verdim bagajımda benimle geldi..

Yani o hikaye .. Sen sipariş veriyorsun adet sayısı veya kiloyla alıyorsun tek seferde lojistik ücretiyle geliyor.. Her ürüne ayrı ayrı yol parası alınmıyor.. Neyse tartıştık ettik..

Sonra dedim adamın sucu yok adamın totoşunu kaldırmışlar ki bütün esnafları öyle bu arada orda Hani tek adam için demiyorum.. Aksarayda'ki yaşayan insanlar hep yurt dışı uzantılı onlar bir'şey alırken almam lazım diye alıyorlar istediğimi alayım diye alıyorlar . o olmazsa şu olsun demiyorlar para var adamlarda alışmışşlar istenilen fiyatları hep pazarlıksız tamam diyorlar... Oranın efnafıda öyle bir düzen kurmuş ama benim malım bana denk gelince birde adam tatava okuyunca ister istemez tartıştım çünkü yalan söylüyor .. Ben uyutulcak salak insanlardan değilim yemem
İşte kaç aracı var arada bilemem. Ama dediğim gibi istanbuldaki günde sattığını o ayda satamıyor. Kar marjını yüksek tutuyor.
  Alıntı