Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili Sözler

- Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi cumhuriyettir.
- Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan yönetim cumhuriyettir.
- Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir.
- Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister.
- Demokrasilerde, hiçbir güç kalıcı değildir.
- Cumhuriyet fazilettir.
- Cumhuriyet idaresi, faziletli, namuslu insanlar yetiştirir.
- Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.
- Demokratik kurumların gelişiminde üç büyük kilometre taşı bulunmaktadır: Oylama yoluyla kamusal kararlara katılma hakkı, temsil etme hakkı ve muhalefet yapma hakkı.
- Cumhuriyette söz, millet tarafından seçilmiş meclistedir.
- Demokrasi, halkın halk tarafından, halk için yönetimidir. Lincoln
- Toplumun bütün isteklerini karşılayabilecek tek hükümet biçimi, bütün halkın yönetime katıldığı hükümettir; en küçük kamu görevine olsun katılım yararlıdır; her alandaki katılma, toplumun genel gelişme düzeyinin elverdiği ölçüde geniş olmalıdır.
- En iyi hükümet, bize kendi kendimizi yönetmesini öğreten hükümettir. Goethe
- Gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yaşatacak ve idare ettireceksiniz.
- Bilgi alma hakkı, demokrasinin para birimidir.
- Demokrasilerde bir seçmenin cehaleti bütün halkın güvenliği için tehlikedir.
- Cumhuriyet, erdemli insanların yönetimidir. Montesquieu
- Demokrasinin bütün hastalıkları daha fazla demokrasi ile tedavi edilir.
- Türkiye cumhuriyeti yalnız 2 şeye güvenir biri ulus kararı,diğeri en acıklı ve güç koşullar içinde dünyanın beğenilerine hak kazanan ordumuz.
- Bana göre demokrasi, bir ülkede azınlık olmak fakat bu yüzden ezilip dışlanmamak demektir.
- Arkadaşlar önemle ve ciddiyetle beyan ederim ki, T.C kutsal tanıdığı bağımsızlığını ve egemenliğini savunmada hoşgörülü olamaz.
- Cumhuriyet ile cehalet, ikisi ayni yerde barınamaz. Lamartine
- Eşitlik olmadan, demokrasi olmaz.
- Halk yöneticilere, yöneticiler de yasalara saygı duydukları zaman, toplum iyi yönetiliyor demektir. Aristipper
- Cumhuriyetin dayanağı Türk toplumudur.
- Seçim yapacak olanlar, zeki bir şekilde seçim yapmaya hazır olmadığı sürece, demokrasi başarılı olamaz. İşte bu yüzden, demokrasinin temel şartı eğitimdir.
- Gerçek demokratik ilke, hiç kimsenin halkın üzerinde bir güce sahip olmaması demektir.
- Demokrasinin ruhu, bir takım şeyleri ortadan kaldırarak elde edilebilecek bir şey değildir. Demokrasi, kalbin değişmesini gerektirir.
- Benim ölümlü vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye cumhuriyeti sonsuza kadar ayakta kalacak ve Türk ulusu güven ve mutluluğunu sağlayan ilkelere uygarlık yolunda yürümeye devam edecektir.
- Ey Türk gençliği, birinci vazifen, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve muafa etmektir.
- Demokrasi ve özgürlük, insanın asla vazgeçemeyeceği iki rüyadır.
- Demokrasi, içindeki insanların izleyici değil, oyuncu olduğu bir sistemdir.
- Bu ulus, bu ülke yeni rejim üzerinde dünyanın en makul varlığı olacaktır,ben bunu kendi gözümle görmeden ölmeyeceğim.
- Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.
- Demokrasi demek, “Ben de senin kadar iyiyim.” değil, “Sen de benim kadar iyisin.” demektir.
- Özgürlüğü sevenlere ve koruyanlara ancak Cumhuriyet yaraşır. George Washington
- Cumhuriyet, mütefekkir, bilgili, kültürlü, sağlam, vücutlu ve yüksek karakterli ister.
- Kendi kendimize egemen olmayı öğreten yönetim, en iyi yönetimdir.
- Öğretmenler, cumhuriyet sizden fikri hür,vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|