Haluk bilginer geçenler'de bir yazı paylaşmış.. Genel bir eleştiri var ama ben içinden kitap yazma kısmını türkçe yazı kısmının kitap ile karşılaştırmasını çektim şuan..
Demiş'ki da' yı ayıramayanların kitap çıkarması' çağatay akman' için bir eleştiri yapmış sanırsam..
O paylaşımıda ben fitillemiştim instagram'da bir sayfada..
Güzel bir tartışma konusu diye düşünüyorum umarım burası hazırdır bu konuya
Ben dedim'ki... Herkes'in türkçe öğretmeni olmasını mı bekliyorsunuz? İnsanlar derdini anlatmak için virgül ile noktalamayı ve ' virgül üst kesmeleri bilmek zorunda'mı?
Sonraki eleştirisine eleştirim..
Kültür bakanlığı bandrol verirken bu içerikleri inceliyor 2 - 3 editör alsın TÜRKÇE'mizi kontrol etsin yada bandrol vermesin yada onaylamasın düzeltsin dedim..
Sonra dedim'ki bol bol kitap okuyun diyen bilge kişiler ülkemizde kitap okunmuyor diye şikayet eder'ken.. Şimdi kitap çıkaran insanın bir'şeyleri anlatmasına neden engel oluyor de'da ayrımı yok diye neden eleştiriliyor dedim ve örnekledim..
Ben başımdan geçen bir olayı ve düşüncemi yazıp anlatabiliyorsam .. okuyan o da'de niye ayrı niye birleşik diye onu mu takar dedim..
Yani birilerinin kitap çıkarması için Türkçe'yi kusursuz'mu yazması lazım dedim..
sanırım %20 tepki aldım diğer kalan %80'de haklı bir yazı diyerek destek vermişti..
Tabi ne haddimize bir ünlü ile kitlesi olan ile kaşık atmak ama haklıyım gibi biraz.. dsfsdf
Siz bu tür olaylar karşısında neler düşünürsünüz ? Kendimi anlattım kusura bakmayın ama yaşanan bir durum bu .. Konu ben değilim