Alıntı:
Carliotte ALves kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Neden oral yol neden ağız demiyor? Cahilsem hadi ben.. jsdjkhg
Ya mevzu ne biliyor'musunuz oral yolla 2 tablet sabah akşam diyor mesela karşımdaki.. Bende diyorum ki tamam anladım ağız yoluyla alıcam poşeti alıyorum.. Hayır diyor oral yolla..
Bak HAYIR diyor ORAL yolla..
Şimdi gelde bu konuyu kişi karşısında işleme.. Demek istediğim karşımdaki elemanın mallığını vurgulamak aslında... O'da bu gibi yerlerde sözlük konusu oluyor işte..
|
sözlük konusu olacak kadar büyütülecek bir konu değil bence.
bir sağlık çalışanı olarak öğrendiklerimiz günlük kullanım dilinden farklı, globalleşmiş bir tıp dili var. oral ağız demek bunu çoğu kişi biliyor artık, ha bilmiyorsa da anlamadım o ne demek falan der cahilse. zorlama bir diyalog olmuş sizinki. muhatap olduğunuz kişi eczacının kendisiyse muhtemelen dalgındı ve sizi dinlemiyordu hayır oral yolla dediğinden bunu anlayabiliriz. eğer çalışanıysa o öyle öğrenmiştir ve hata yapmak istemiyordur ya da tercümesini o an yapamamıştır. herkes nelerle uğraşıyor, takılacak ve bu kadar uzun geyiği yapılacak bir mevzu değil.
kaldı ki inadına da öyle demiş olabilir karşınızdaki çünkü ben bazen karşımdakine gıcık kaptığımda aynı şeyi de söylesek inatlaşıyorum. bence sorun karşıda değil