Tekil mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2022, 10:45   #1
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Cahit Sıtkı Tarancı Sözleri

Cahit Sıtkı Tarancı Sözleri

Cahit Sıtkı Tarancı Sözleri
  • Olur biter, geçer gider. Ama canımı yaka yaka yutkunduğum şeyler var. Olup bitmeyen, geçip gitmeyen.

• Ve öylesine kalabalık ki yalnızlığımız. Ne yana dönsek kendimize çarpıyoruz…

• Tekrar duyduğun gün sesimi gök kubbede, hatırla ki mahşer günüdür. Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum.

• Dinsin artık bu kalp ağrısı.

• Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin!

• Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunç ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın.

• Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik.

• Nedir ki eninde sonunda ölüm, Ayrı düşmek değil mi aşinalardan?

• Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar…

• Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

• Sesin öyle güzel ki, duymak isterdim öldükten sonra bile.

• Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar

• Senin ağzından çıkan bir cümlenin tadını, Ne bugün içki verdi, ne bu gece dudaklar!

• Bir sevda ki yanmaktan başka nedir?

• Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri sürünüp gidiyorum.

• Var olan bir sen, bir ben, bir de bu bahar.

• Sen dünya maceramda, Aşkım sabrım kararım, Gülsem de ağlasam da, Ancak seninle varım..

• Hayata beraber başladığımız, dostlarla da yollar ayrıldı bir bir. Gittikçe artıyor yalnızlığımız.

• Yaş otuz beş yolun yarısı.

• Bir kardeş teselli verir bana aynalar. Aynalar da olmasa işim ne yeryüzünde.

• Kara zeytin gözlerinde müjdeler, Tıpış tıpış geliyor, Sevdiğim, Havaynan ekmeknen suynan bir tuttuğum.

• Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Âşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin âlemde ne mevsimidir.

• Memleket isterim ne başta dert ne gönülde hasret olsun; kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

• Kapımı çalıp durma ölüm, Açmam! Ben ölecek adam değilim.

• Bilmek yanmakmış büsbütün.

• Memleket isterim ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun.

• Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış.

• Ben bir gölge olsam, yahut bir hayal, Onlar gibi hissiz, onlar gibi lâl.

• Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; olursa bir şikayet ölümden olsun.

• Elimde Türkçe gibi güzel bir silahım var.

• Bir kere misafire çıkmış adın; istesen de istemesen de gideceksin.

• İstemem o dehşet gün gelip çatsın. Bana kimseler anam kadar yansın.

• Ve birdenbire yürekler, aynı acıyla yanıp, hepsinin gözleri yaşaracak. Öldüğümü hatırlayacak.

• Gönül tanrısına der ki, her mihnet kabulüm, yeter ki gün eksilmesin penceremden.

• Alemde gündüz gönlüme işkencedir; Bence bayram ufukta gün bitincedir.

• Desem ki, inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahçemde bahar ve soframda en eski şarap.

• Acısı acımdan derin. Tutsam ellerinden, üşür ellerin!

• Öyle eksildik ki yaşarken, bize dokunan her şeyi eksiltiyoruz. Yalnızlığımla çoğalıp, kalabalıklığımızla eksiliyoruz. Ve öylesine kalabalık ki yanlılığımız ne yana dönsek kendimize çarpıyoruz.

• Aşık dediğin Mecnun misali kör.

• Zulmü pek çok insafı az, Hayata karşı aşkımız, Ne etseler ki çatlamaz, Bir sabır taşı aşkımız…

• Evet, hatırladım küçük basit şeyler yetiyor kederlenmeye ya da mutluluğa?

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı