Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
|
Cahit Sıtkı Tarancı Sözleri

- Olur biter, geçer gider. Ama canımı yaka yaka yutkunduğum şeyler var. Olup bitmeyen, geçip gitmeyen.
- Ve öylesine kalabalık ki yalnızlığımız. Ne yana dönsek kendimize çarpıyoruz…
- Tekrar duyduğun gün sesimi gök kubbede, hatırla ki mahşer günüdür. Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum.
- Dinsin artık bu kalp ağrısı.
- Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar mübarek, Su gibi aziz bir şeysin; Nimettensin, nimettensin!
- Neden sonra farkına varıyorsun, etrafındaki korkunç ıssızlığın; yar olsun dost olsun ne arıyorsun, adresi belli mi vefasızlığın.
- Kuruyan sular gibi zamanı da kaybettik.
- Nedir ki eninde sonunda ölüm, Ayrı düşmek değil mi aşinalardan?
- Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar…
- Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
- Sesin öyle güzel ki, duymak isterdim öldükten sonra bile.
- Desem ki sen benim için, Hava kadar lazım, Ekmek kadar
- Senin ağzından çıkan bir cümlenin tadını, Ne bugün içki verdi, ne bu gece dudaklar!
- Bir sevda ki yanmaktan başka nedir?
- Ne belli yerim var, ne de sevdiğim biri sürünüp gidiyorum.
- Var olan bir sen, bir ben, bir de bu bahar.
- Sen dünya maceramda, Aşkım sabrım kararım, Gülsem de ağlasam da, Ancak seninle varım..
- Hayata beraber başladığımız, dostlarla da yollar ayrıldı bir bir. Gittikçe artıyor yalnızlığımız.
- Yaş otuz beş yolun yarısı.
- Bir kardeş teselli verir bana aynalar. Aynalar da olmasa işim ne yeryüzünde.
- Kara zeytin gözlerinde müjdeler, Tıpış tıpış geliyor, Sevdiğim, Havaynan ekmeknen suynan bir tuttuğum.
- Bir kere sevdaya tutulmaya gör; Ateşlere yandığının resmidir. Âşık dediğin, Mecnun misali kör; Ne bilsin âlemde ne mevsimidir.
- Memleket isterim ne başta dert ne gönülde hasret olsun; kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
- Kapımı çalıp durma ölüm, Açmam! Ben ölecek adam değilim.
- Bilmek yanmakmış büsbütün.
- Memleket isterim ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun.
- Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
- Ben bir gölge olsam, yahut bir hayal, Onlar gibi hissiz, onlar gibi lâl.
- Memleket isterim yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; olursa bir şikayet ölümden olsun.
- Elimde Türkçe gibi güzel bir silahım var.
- Bir kere misafire çıkmış adın; istesen de istemesen de gideceksin.
- İstemem o dehşet gün gelip çatsın. Bana kimseler anam kadar yansın.
- Ve birdenbire yürekler, aynı acıyla yanıp, hepsinin gözleri yaşaracak. Öldüğümü hatırlayacak.
- Gönül tanrısına der ki, her mihnet kabulüm, yeter ki gün eksilmesin penceremden.
- Alemde gündüz gönlüme işkencedir; Bence bayram ufukta gün bitincedir.
- Desem ki, inan bana sevgilim inan, evimde şenliksin, bahçemde bahar ve soframda en eski şarap.
- Acısı acımdan derin. Tutsam ellerinden, üşür ellerin!
- Öyle eksildik ki yaşarken, bize dokunan her şeyi eksiltiyoruz. Yalnızlığımla çoğalıp, kalabalıklığımızla eksiliyoruz. Ve öylesine kalabalık ki yanlılığımız ne yana dönsek kendimize çarpıyoruz.
- Aşık dediğin Mecnun misali kör.
- Zulmü pek çok insafı az, Hayata karşı aşkımız, Ne etseler ki çatlamaz, Bir sabır taşı aşkımız…
- Evet, hatırladım küçük basit şeyler yetiyor kederlenmeye ya da mutluluğa?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
“ Kimseyle hiçbir konuda yarış halinde değilim.
Kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma gibi bir iddiam yok.
Kimse için 'EN' değilim, 'DAHA' değilim.
Bu devasa iddiasızlığın bana verdiği özgürlüğün hastasıyım. ”
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|