Alıntı:
Dua ' kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
Evet, çok haklısın. Bilmiyorum biz de ebeveyn olsak belki bu şekilde düşüneceğiz, hiçbirşeyleri eksik olmayacak. Geçen bi arkadaşımla konuşurken söyledim şimdi de aklıma geldi. Bütün insanların "özellikle pandemiden sonra" kontrollü bir şekilde psikolog muayenesinden geçmeli. Ne bilim bi kbb, dahiliye, ortapediye gidilir gibi tüm insanların belli süreler içinde psikilojilerine baktırmaları gerek. Misal yeni ehliyet alanlar, veya okula başlayanlar, evlenenler, boşananlar, çocuğu olanlar, 40 yaş üstü falan, liste böyle uzar gider
|
Belki çocuğum olmadığı için böyle konuşmak kolay geliyor bana bilmiyorum. Ama niyetim sevgileri tam olsun, diğer maddi şeyleri eksik olsun kafasında.
Aslında çocukların ne paraya, ne oyuncağa ihtiyaçları var, anne babalarının zamanına ihtiyaçları var. Anne-babalar çalışınca çocuklara zaman ayıramayınca hiçbir şeylerini eksik etmemek istiyor. Ama eksik olan aslında anne-babanın varlığı. Şu an böyle düşünüyorum umarım bende zaman ayırabilirim çocuklarım olduğunda, elimden geldiğinin fazlasını yapmaya çalışıcam bu konuda.
Söylediklerinde çok haklısın, psikolojik tedavi şart. Pandemi cidden bizi bozdu. Covidin tehdidi ayrı, evde alışılan o home office çalışma şartlarının, hareketsiz yaşam tarzının bıraktığı sağlık tehdidi ayrı, bir de psikolojik etkisi ayrı.
Böyle işte valla işimiz zor