Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2022, 13:53   #1
Çevrimdışı
Zeze
Zeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere gizlidir.
Standart Shirakawa-Go Kenti | Japonya

Shirakawa-Go Kenti | Japonya



Shirakawa-Go Kenti | Japonya

Shirakawa-go, yüzlerce yıldır tarihi cazibesini sürdüren birkaç Japon kasabasından biridir. Burası yaklaşık 1. 600 kişiye ev sahipliği yapmaktadır; alanı 356 km2'dir. Kasabanın en önemli özelliği benzersiz bir mimaridir. Bugün bile yerel sakinlerin küçük evlerini görebilirsiniz. Binalar 200 yıl öncesine tamamen benziyor.

Shirakawa-Go Kenti, JaponyaShirakawa-go, ülkenin en karlı yerlerinden biridir. Kasaba dağlarla çevrilidir, bu nedenle soğuk mevsimde oraya gitmek kolay değildir. Tarih boyunca yerel nüfusun önemli bir kısmı tarım yapmaktadır. Yaz aylarında geniş pirinç tarlalarının tadını çıkarabilirsiniz. Son yıllarda, eski şehir birçok turist tarafından ziyaret edildi ve bu turizm altyapısının gelişmesine yol açtı. Toplamda, şehir yaklaşık 60 ev içeriyor. Birkaç yıl önce, bu yer UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer aldı.

Bölgedeki küçük bir köyün ilk atıfları 12. yüzyıla aittir. Uzun yıllar boyunca, yolların olmaması nedeniyle tamamen tecrit halini almıştır. Büyük ölçüde bundan dolayı, Shirakawa-Go özel karakterini korumaktadır. Kasabanın ana sembolleri, yerli halkın doğaçlama malzemeler, ela şırıngaları ve kenevir ipleri kullanarak inşa ettiği eşsiz evleridir. Bu yapıların çok sıradışı çatıları var; eğim açısı 60 dereceye erişebilir. Böyle bir şekil tesadüfen seçilmemiştir; kış aylarında sıklıkla kar yağışı var. Diğer çatı yapısı karın ağırlığına dayanmaz.




Bu Gri Şehrin Tüm Yollarını Rengarenk Boyamak İster,
Bazen Kızar Dünyaya ama Sadece Kendini Üzer...
Göremezler, Kalbindeki Elmasa Erişemezler,
Kanatlarını Rüzgara Açmış, Dur Diyemezler...
Onun Bir Düşü Var ki Asla Bilemezler!

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  Alıntı